MojAndroid

Spoločnosť Google zverejnila nové informácie o relatívnom počte aktívnych zariadení a podielu verzie operačného systému, na ktorej bežia. Takéto informácie nám pomôžu získať predstavu o náraste podielu zariadení s Androidom Jelly Bean a vývojári získajú predstavu o tom, ako zacieliť aplikácie na základe verzie platformy. Údaje boli zhromaždené počas 14-dňového obdobia, ktoré sa skončilo dňa 4.marca tohto roka.

Počet aktivovaných Jelly Bean zariadení

Najväčší počet aktívnych zariadení stále pracuje na starej verzii systému Android Gingerbread a väčšina z nich sú smartfóny z najnižšej cenovej kategórie, ktoré sa pravdepodobne aktualizácie ani nedočkajú. Aj napriek tomu však môžeme pozorovať malú mieru poklesu. V porovnaní s minulým mesiacom, podiel verzie Gingerbread klesol zo 45.6% na 44.2%. Ešte menší pokles zaznamenal Android ICS, ktorý ovláda 28,6 % aktívnych zariadení. V porovnaní s minulým mesiacom, pokles predstavuje len 0,4 %. Dobrou správou však je, že počet smartfónov a tabletov s najnovšou distribúciou Jelly Bean stále narastá a táto verzia ovláda už 16,5 % všetkých aktívnych zariadení.

Jelly Bean sa teda stáva stále populárnejším a podiel starších verzií klesá, aj keď len malou mierou. Tieto štatistiky závisia vo veľkej miere od výrobcov Android smartfónov a ich snahe poskytnúť v budúcnosti aktualizácie pre staršie a menej výkonné zariadenia. Aby sme získali predstavu o tom, akú verziu majú naši čitatelia, nižšie sa môžete zapojiť do malej ankety.

Viac informácií sa dozviete na vývojárskej stránke spoločnosti Google, kliknutím na tento odkaz.

Akú verziu Androidu má vaše zariadenie ?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+