MojAndroid

Podľa posledných štatistík spoločnosti IDC, Sony je na štvrtom mieste v počte predaných zariadení vo štvrtom kvartáli 2012, tesne za čínskym výrobcom Huawei. Ten sa na tretie miesto dostal najmä vďaka jednoduchým a lacným smartfónom, určeným pre masový trh. Sony zaostával presne o 1 milión predaných zariadení, no Huawei zaznamenal prudší nárast oproti minulému roku. Podľa najnovších informácií sa spoločnosť Sony bude v tomto roku snažiť vyhrať celosvetovo tretie miesto na trhu so smartfónmi a prekonať konkurenčné spoločnosti Huawei Technology a ZTE.

Sony sa plánuje sťať tretím najväčším výrobcom smartfónov

Kunimasa Suzuki, prezident a CEO mobilnej divízie spoločnosti počas briefingu v Tokiu prezradil, že Sony plánuje zmeniť prístup pre každý trh, čo naznačuje, že japonský výrobca môže začať vyrábať lacnejšie modely pre rozvojové krajiny. Uvedené tvrdenie je však opakom toho, čo sme počuli na začiatku roka, že Sony sa pravdepodobne vzdá výroby lacných smartfónov, zameria sa na high-endy. Svoju vlajkovú loď Xperia Z už predstavil a teraz by sa mal zamerať na smartfóny nižšej triedy, no zdá sa, že sa v tomto roku nebude orientovať len na operačný systém Android ale ponúkne aj smartfóny s Firefox OS.

Zdroj: phonearena

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+