MojAndroid

Podporu pre operačný systém Ubuntu Touch už čoskoro dostanú ďalšie zariadenia. Okrem zariadení Nexus, ktoré zahŕňajú Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 a Nexus 10, si tak budú môcť nový OS vychutnať aj majitelia ďalších smartfónov a tabletov. Canonical pridá podporu pre viac ako 20 nových zariadení, medzi ktorými nechýbajú Motorola XOOM, Nexus S, Nexus One, HTC One X a One X+, Samsung Galaxy Note, Note 2 a S3, Galaxy S2, Galaxy Tab 10.1 WiFi, ASUS Transformer Pad, Transformer Infinity, LG Optimus 4X HD a ďalšie.

ubuntu-touch-550x286

Ubuntu Touch zatiaľ nie je možné do zariadení nahrať jednoduchým flashnutím ROM, ako sme zvyknutí pri klasickom Androide. Buildy tohto OS sú však určené predovšetkým pre testerov a developerov, ktorí môžu takto svoje aplikácie vyskúšať aj priamo na svojich zariadeniach. Úplný zoznam podporovaných zariadení nájdete na stránkach wiki.ubuntu.com. Rozdelené sú do troch skupín podľa toho, ako na nich Ubuntu funguje.

Ak ste si vedomí prípadných rizík a Ubuntu Touch 12.10 sa rozhodnete vyskúšať, môžete si ho stiahnuť pomocou tohto odkazu a flash-núť ho do svojho Android zariadenia pomocou oficiálneho postupu. V odkaze nájdete aj návod na spätné nainštalovanie operačného systému Android.

Zdroj: pocketlint

28.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+