MojAndroid

Hoci výroba mobilných zariadení so systémom Android nie je práve typická pre spoločnosť Caterpillar, na veľtrhu MWC 2013 mala svoje zastúpenie. Predstavila tu veľmi zaujímavý smartfón pod názvom CAT B15, ktorý nadväzuje na predchádzajúci model B10. Tento robustný telefón je postavený tak, aby vydržal nosenie používateľov, ktorí pracujú so stavebnými strojmi po rôznych staveniskách na celom svete. Zariadenie je vyrobené zo striebrom eloxovaného hliníka a zvládne takmer všetky podmienky, do ktorých ho nasadíte, či už ide o vodu, prach, piesok, pády z výšok alebo extrémne poveternostné podmienky.

Caterpillar CAT B15 MWC 2013

Caterpillar CAT B15 MWC 2013 Caterpillar CAT B15 MWC 2013

Hardvérová výbava modelu CAT B15 zahŕňa o niečo staršie a menej výkonné komponenty. Smartfón poháňa dvojjadrový procesor MediaTek MT6577 ARM Cortex-A9 taktovaný na frekvenciu 1 GHz a pamäť RAM o veľkosti 512 MB. Vybavený je 4-palcovým displejom s rozlíšením 800 x 480 pixelov, ktorý chráni sklo Gorilla Glass. Okrem toho ponúka aj 4 GB úložný priestor a na zadnej strane nájdeme 5 Mpix kameru. Výrobca udáva rozsah pracovných teplôt modelu CAT B15 od -20 °C do +55 °C. Prežije pád z výšky 1,8 m a získal certifikáciu odolnosti IP 67, čo znamená, že zvládne ponorenie do jedného metra vody po dobu 30 minút. Smartfón bude dostupný pre európsky trh už budúci mesiac. Jeho cena bola stanovená na 329 €.

Pobyt redaktora na MWC hradí spoločnosť Samsung.

27.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+