MojAndroid

Práve prebiehajúci veľtrh MWC 2013 odhalil množstvo nových Android smartfónov alebo tabletov, no nie je určený len pre hardvér. Zastúpenie tu má aj množstvo softvérových firiem, ktoré predstavujú nové riešenia pre uplatnenie v rôznych oblastiach mobilných zariadení. Jednou z nich je AppMachine, ktorá po dvoch rokoch programovania predstavila beta-verziu vlastného riešenia pre online tvorbu aplikácií súčasne pre obe platformy Android a konkurenčný iOS.

AppMachine Nástroj na vytváranie mobilných aplikácií

Ako uvádzajú tvorcovia, “táto inovatívna on-line platforma umožňuje komukoľvek vytvárať presvedčivé natívne iOS a Android aplikácie za zlomok času a nákladov v porovnaní s inými platformami“. Takáto ponuka sa dobre počúva, no či budú výsledné aplikácie rovnako dobré ako pri klasickom vývoji, sa dozvieme až podľa reálnych skúseností. AppMachine sľubuje veľmi jednoduché vytváranie mobilných aplikácií bez technických a dizajnérskych znalostí. Systém je založený na tzv. stavebných blokoch, ktoré ponúkajú bežné funkcie dnešných aplikácií, ako interakcia so sociálnymi sieťami, odosielanie e-mailov, RSS čítačka a podobne. Tieto ukladáte pomocou šablóny alebo podľa vlastného návrhu, pričom svoj výtvor si počas tvorby môžete pozrieť prostredníctvom AppMachine aplikácie, ktorá sa nachádza v obchode Google Play alebo AppStore.

Práca s týmto systémom je dostupná zdarma, no keď budete chcieť svoju aplikáciu zverejniť, zaplatíte poplatok. Tento sa líši podľa verzie softvéru, ktorý používate. Základná verzia bude stáť 399 €, vyššia verzia ktorá pridáva pokročilejšie funkcie 699 € a najvyššia až 1499 €. Ako sme uviedli, AppMachine je v súčasnej dobe vo fáze uzavretého beta-testovania, ale mala by byť otvorená pre verejnosť už o pár týždňov.

Zdroj: appmachine

26.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+