MojAndroid

Dnes sme vám priniesli informácie o výsledkoch výkonnostných testov nového čipu Tegra 4 od spoločnosti NVIDIA, ktorý získal napr. v aplikácii Antutu Benchmark neuveriteľných 36 489 bodov. Zdá sa, že výkonovo porazili všetky doposiaľ otestované procesory a sme zvedaví, ako si poradí napríklad s čipom Exynos 5 Octa alebo Snapdragon 800. Okrem hrubého výpočtového výkonu otvára Tegra 4 aj nové možnosti vývojárom hier pre platformu Android, o ktorých sa môžeme presvedčiť na novom videu priamo od spoločnosti.

Tegra 4

Na videu, ktoré nájdete nižšie môžete vidieť výrazné zlepšenie osvetlenia a tieňov v populárnej hre Zombie Driver, ktorá bola upravená pre Tegru 4. Video ukazuje aj porovnanie hry bez týchto modifikácií, ktorá potom vyzerá oproti tomu prehistoricky. Podľa nášho názoru by upravená hra pracovala aj na iných procesoroch, no môžeme sa mýliť. Tegra 4 sa však neobjavia skôr než o niekoľko mesiacov, no zdá sa že fanúšikovia hier budú nadšení novým výkonom a hrami s podporou tohto čipu. Okrem toho, NVIDIA pracuje aj na prenosnej hernej konzole nazvanej Project SHIELD, ktorá rovnako ponúkne Tegra 4 čip a výborný herný zážitok.

Zdroj: androidauthority

25.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+