MojAndroid

Spoločnosť Asus pred malou chvíľou predstavila nový model svojho hybridného zariadenia Padfone 2. Novinka s názvom PadFone Infinity spája podobne ako predchádzajúca generácia funkcie tabletu a smartfónu. Ten však oproti klasickému PadFone 2 prináša opäť o niečo väčší displej, tentokrát s uhlopriečkou 5 palcov a rozlíšením Full HD (PadFone 1 mal 4,7″ displej a HD rozlíšenie). Telo smartfónu je navyše vyrobené z hliníka.

ASUS-MWC2013-16

Tabletová časť sa tiež dočkala vylepšení a používa nový 10 palcový displej s vysokým rozlíšením 1,920 x 1,200 bodov, pričom jeho jas dosahuje hodnotu 400 nitov – o 100 nitov menej ako v prípade PadFone 2. PadFone Infinity prináša aj ďalšie inovované hardvérové komponenty. Poháňaný je totižto novým štvorjadrovým procesorom Snapdragon 600 taktovaným na 1,7GHz. Vo výbave sa nachádza aj 2GB RAM a podľa zakúpeného modelu 32 alebo 64GB vnútornej pamäte. Ani tu nechýba kvalitný 13Mpix fotoaparát s LED bleskom, šošovkou so svetelnosťou f/2.0 a zhlukovým snímaním s rýchlosťou 8 snímkov za sekundu.

Konektivitu zariadenia zabezpečujú technológie WiFi, Bluetooth 4.0, NFC a podpora 3G či LTE sietí. K dispozícii je aj MyDP micro USB výstup, ktorý s príslušnou redukciou umožní prenos videa do TV. Lokalizácia sa realizuje prostredníctvom systémov GPS a GLONASS. Batéria má v smartfóne kapacitu 2400 mAh a údajne zabezpečí až 19 hodín hovorov v 3G sieti. Spolu s dokovacím tabletom to má byť až 40 hodín. Operačný systém sa tu nachádza vo verzii Android 4.2 Jelly Bean a dopĺňajú ho aplikácie a niektoré funkcie spoločnosti Asus.

Asus PadFone Infinity má prísť na trh niekedy v apríli a bude sa predávať za cenu 999€. Dostupný bude v sivej, zlatej a ružovej farbe. Na Mobile World Congress 2013 v Barcelone sa nachádza aj náš šéfredaktor Michal, pre čerstvé informácie kliknite na tento odkaz.

25.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+