MojAndroid

MWC prináša okrem nových zariadení aj novinky medzi hardvérovými komponentami. To je presne prípad spoločnosti LG a ich nového 8-jadrového procesora Odin, ktorý dnes predstavila. Najbližšie tento čip uvidíme zrejme v novej vlajkovej lodi spoločnosti LG – Optimus G II – ktorá by na trh mala prísť až na jeseň tohto roka.

logo lg

LG vo svojom novom procesore Odin použije technológiu big.LITTLE, ktorá je použitá aj v konkurenčnom procesore Exynos 5 Octa. Táto technológia sa vyznačuje použitím 2 skupín jadier po 4 kusy, pričom jedna štvorica ARM Cortex-A15 jadier bude taktovaná na vyššiu frekvenciu a zabezpečí náročné procesy, zatiaľ čo druhá štvorica ARM Cortex A-9 jadier pobeží počas vypnutého displeja a bude mať na starosti menej náročné operácie. LG sa výrobou vlastného procesora chce oslobodiť od dodávateľov, čo zrýchli jej technologický progres. Ku výrobe tohto procesora sa vyjadril hovorca spoločnosti LG, G.W.Kim:

“CEO Koo Bon-Joon použije viac financií na projekty smartfónov, čo oživí podnikanie spoločnosti. LG sa snaží stať samostatnou firmou na výrobu mobilných čipov tým, že zvýši počet kvalifikovaných odborníkov a čipových dizajnérov a umožní hlbšiu spoluprácu medzi svojimi divíziami. Čipy však nebudeme vyrábať v našich továrňach.”

LG sa tak snaží nasledovať vzor v podobe spoločnosti NVIDIA, ktorá svoje Tegra SoC vyrába mimo svojich tovární, avšak pod svojím vedením. Hovorca spoločnosti LG taktiež potvrdil, že spoločnosť chce nadobudnúť štádium, v akom je Samsung, ktorý si do svojich zariadení vyrába vlastné procesory a nie je na nikom závislý. LG plánuje aj nasadenie tohto čipu do tabletov, ktoré by zničili momentálnu konkurenciu na trhu.

Zdroj: KoreaTimes

24.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+