MojAndroid

Spoločnosť Acer práve predstavila prvý inteligentný monitor Smart Display DA220HQL s operačným systémom Android. Stalo sa tak na výstave MWC 2013 v Barcelone, odkiaľ vám prinášame čerstvé správy prostredníctvom Michala, nášho šéfredaktora, ktorý sa nachádza priamo na mieste diania.

Acer Smart Display DA220HQL

Smart Display od spoločnosti Acer prichádza s 21,5-palcovou uhlopriečkou so svietivosťou až 250 nitov. Rozlíšenie tohto displeja predstavuje Full HD 1920 x 1080 pixelov, pričom Acer v tomto displeji zahrnul aj svoju najnovšiu VA technológiu, ktorá ponúka rovnaké pozorovacie uhly ako IPS displeje. Podľa slov zahraničných portálov ponúka tento displej aj výborné podanie farieb. Čo sa konektivity týka, Smard Display ponúka 3 USB porty, micro-HDMI port, Ethernet slot a rovnako je dostupné aj miesto pre microSD kartu do 32 GB. V prednej časti displeja sa nachádza aj 1,2 Mpix fotoaparát pre videohovory.

Displej je poháňaný Androidom v čistej verzii bez nadstavby, dostupné je však vylepšenie Acer Ring UI pre spúšťanie aplikácií. Zariadenie je poháňané procesorom Texas Instruments OMAP 4428 s 2-jadrami taktovanými na 1 Ghz. Dostupná je aj operačná pamäť RAM o veľkosti 1 GB, čo spoločne s proceosorm postačí aj na náročnejšie operácie. V prednej časti nájdeme ešte hlasné reproduktory a dizajn tohto zariadenie je jedinečný aj malým okrajom okolo displeja.

Acer Smart Display DA220HQL bude dostupný v Európe už budúci mesiac za predbežne stanovenú sumu 399 EUR.

Zdroj: Engadget

24.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+