MojAndroid

Pravdepodobne ste už zachytili informáciu o tom, že Canonical vydal svoj vlastný operačný systém pre smartfóny. Ubuntu pre smartfóny predstavil tím vývojárov s niekoľkými zaujímavými funkciami a jednou z nich je aj ovládanie OS len pomocou gest. Priamou súčasťou Ubuntu je aj postranné menu s obľúbenými aplikáciami, ktoré vyvoláte posunom prsta z ľavého okraja displeja. Práve takéto menu môžete mať vďaka vývojárovi fmaster1 a jeho aplikácii Ubuntu Phone Experience, aj na svojom Androide.

Ubuntu

Aplikácia principiálne funguje rovnako ako nami nedávno recenzované aplikácie GYF Side Launcher a Swapps. Pre jej používanie stačí ak vlastníte zariadenie s Androidom 1.6 a vyšším a nainštalujete si Ubuntu Phone Experience pomocou APK súboru. Link na jeho stiahnutie prikladáme nižšie pod článkom. Postranný panel robí presne to, čo by ste od neho očakávali. Po posunutí prsta z ľavého okraja displeja smerom do stredu, sa tak v OS vždy navrchu zobrazí zoznam obľúbených aplikácií, ktoré ste si vybrali v nastaveniach Ubuntu Phone Experience. Zvoliť môžete aj niektorú zo štyroch dostupných tém a po zakúpení prémiovej verzie sa objavia aj ďalšie pokročilé možnosti. Okrem nastavenia citlivosti, to je priesvitnosť panelu a hustota rozmiestnenia aplikácií v postrannom paneli. Nastaviť môžete aj rozloženie aktívnej časti obrazovky, v ktorej sa gestom spustí zoznam aplikácií – môže vypĺňať celú ľavú stranu alebo len jej vrchnú či spodnú polovicu.

Ubuntu Phone Experience 3 Ubuntu Phone Experience 4 Ubuntu Phone Experience 5

Ubuntu Phone Experience 6 Ubuntu Phone Experience 2 Ubuntu Phone Experience 1

Aplikácia Ubuntu Phone Experience zatiaľ nie je dostupná na Google Play, no môžete si ju stiahnuť pomocou odkazu nižšie alebo priamo z fóra XDA Developers.

—> Stiahni  Ubuntu Phone Experience <—

14.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+