MojAndroid

Spoločnosť Google včera začala so šírením novej verzie Androidu vo verzii 4.2.2 Jelly Bean. Už teraz, alebo v najbližších dňoch, by mala byť dostupná pre zariadenia Nexus 10, Nexus 7, Nexus 4, ale aj Galaxy Nexus, ktorý si môžete aktualizovať aj manuálne. Až doteraz sme nemali podrobnejšie informácie o zmenách, ktoré update ponúka. Vďaka zahraničnému portálu androidpolice však už máme prvé informácie o novinkách, ktoré update so sebou prináša. Poďme si ich predstaviť.

Android-4.1-JellyBean-540x343

Vylepšené rýchle nastavenia

Novinkou v Androide 4.2.2 je vylepšená lišta s rýchlymi nastaveniami. V predchádzajúcej verzii Androidu nefungovali tlačidlá pre zapnutie/vypnutie niektorých funkcií úplne tak akoby sme si predstavovali. Namiesto toho aby sa napríklad po stlačení tlačidla zaplo/vyplo WiFi, tak sa otvorili len nastavenia, kde ste museli funkciu zapnúť. Po update na novšiu verziu stačí dlhšie podržať tlačidlo. Spomínané zmeny sa dotkli len tlačidiel pre zapnutie/vypnutie WiFi a Bluetooth.

Android 4.2.2

Nové zvuky a notifikácia pre sťahovanie aplikácií

Pri sťahovaní aplikácií či hier, sa v notifikačnej lište zobrazujú percentá a odhadovaný čas do ich ukončenia. Google s novou aktualizáciou pridáva aj nové zvuky pre oznámenie začatia bezdrôtového nabíjania a vybitie batérie.

nexusae0_wm_Screenshot_2013-02-12-13-06-26_thumb

Zvýšená bezpečnosť 

Google pridáva aj novú funkciu pre zabezpečenie dát nachádzajúcich sa v zariadení. K zvýšeniu bezpečnosti má prispieť nová funkcia “bieleho zoznamu” (white list), pre pristupovanie pomocou ADB. Princíp je jednoduchý. Pri pripojení tabletu či smartfónu k počítaču sa vytvorí identifikačný token, na základe ktorého sa bude v budúcnosti pristupovať k zariadeniu prostredníctvom ADB a zapnutého USB ladenia. Útočník, resp. zlodej, nebude môcť len tak jednoducho pristupovať k vašim dátam. Podmienkou je samozrejme aby ste mali vaše zariadenie chránené pinom, heslom, vzorom alebo pomocou detekcie tváre. Nevýhodou je, že pri odblokovanom bootloadery a nahranom CWM či TWRP recovery, je možné aj túto ochranu obísť.

nexusae0_Screenshot_2013-02-12-11-47-41

Zdroj: androidpolice 

13.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+