MojAndroid

Ak pratríte k fanúšikom spoločnosti Samsung a sledujete všetky dohady spojené s pripravovaným Android smartfónom Galaxy S IV, máme pre vás čerstvé novinky. Podľa kórejského denníka ddaily, bude nová vlajková loď Samsungu vybavená technológiou maXTouch S, ktorá nielenže prispeje k vytvoreniu tenšieho a ľahšieho zariadenia, no umožní aj použitie bezkontaktných gest, tak ako sme to mohli vidieť pri smartfóne Sony Xperia Sola.

Samsung Galaxy SIV

Vďaka tejto technológii môžete smartfón ovládať gestami bez toho, aby ste sa vôbec dotkli obrazovky. Táto technika používa tenké snímacie elektródy na báze Indium Tin Oxide (ITO), ktoré nie sú v zariadení vôbec vidieť. Technológia pochádza od spoločnosti Atmel a podľa dostupných informácií, umožňuje dokonca pridanie podpory stylusu, čo by mohlo potvrdiť predchádzajúce špekulácie o tom, že Galaxy S IV bude vybavený kapacitným perom S pen.

V minulosti sme mohli podobnú funkcionalitu spozorovať aj na kórejskom zariadení Pantatech Vega LTE, ktoré dokázalo na základe spracovania obrazu z prednej kamery, vyhodnotiť pohyby vaších rúk, čím bolo telefón možné ovládať bez dotknutia. Takéto riešenie je však veľmi náročné na spotrebu energie. Nová metóda od Samsungu je ďaleko úspornejšia a efektívnejšia.

Zdroj: phonearena

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+