MojAndroid

Miniatúrny počítač Raspberry Pi, je populárny nielen v kruhoch vývojárov, ale aj obyčajných ľudí. Google nedávno dokonca nakúpil 15,000 kusov tohto zariadenia, ktoré daroval školám vo Veľkej Británii, na vzdelávacie účely. Raspberry Pi je populárny najmä vďaka svojej nízkej cene. Model B so 700MHz procesorom Broadcom BCM2835 a 512MB RAM, vybavený tiež ethernet portom, 2X USB, HDMI výstupom a 3,5 mm audio jackom, sa predáva za 33€.

Najnovšie bol do portfólia spoločnosti doplnený aj lacnejší Model A, ktorý je dostupný od 24,5€. Oproti Modelu B mu chýba ethernet port, má len jeden USB port a zmenšená bola aj hodnota pamäte RAM – z 512 na 256MB. Model A spotrebuje iba tretinu energie potrebnej ku chodu drahšieho Modelu B, čo ho predurčuje na použitie v projektoch napájaných batériou a solárnou energiou. Ako operačný systém môže byť použitý Linux, no vývojári neustále pracujú aj na porte Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich.

Podľa vývojárov, má lacnejší model Raspberry Pi stále dostatok výkonu na to, aby dokázal fungovať ako multimediálne centrum vo vašej obývačke. To znamená, že si hravo poradí s prehrávaním Full HD videa a problémy by mu nemalo robiť ani spustenie multimediálneho centra XBMC. Model A miniatúrneho počítača Raspberry Pi, sa už v Európe začal predávať a môžete si ho zakúpiť napríklad u oficiálneho distribútora RS vo Veľkej Británii.

(via: techcrunch)

4.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+