MojAndroid

Nová generácia čipov NVIDIA Tegra 4, predstavená na tohtoročnom veľtrhu CES 2013, ponúkne štvorjadrový procesor ARM Cortex-A15 a až 6 krát vyšší výkon, ako predchádzajúca verzia Tegra 3. Avšak, podľa prvých výkonnostných testov, nie je výsledok až taký ohromujúci, ako sa zdalo. Samsung použil A15 čip už pri výrobe tabletu Nexus 10 a nové procesory od Qualcommu, rovnako ako aj Exynos 5 Octa, znejú veľmi dobre ak nie lepšie ako Tegra 4. Najnovšie špekulácie dokonca hovoria o tom, že výrobcovia Android zariadení, nemajú veľký záujem o zaradenie tohto čipu do svojich produktov.

Nvidia Tegra 4

Podľa priemyselných zdrojov portálu Digitimes, prejavila záujem o Tegru 4 len spoločnosť Toshiba, ktorá vraj plánuje nasadenie čipu do tabletov v júni tohto roka. Zatiaľ, čo výrobcovia ako ASUS a Acer zvažovali ponuku Nvidie, nikto z nich nepodal objednávku. Podľa informácií sa ASUS  rozhodol zaradiť do svojej ponuky, procesory od Qualcommu. Takže, ako si NVIDIA poradí s predajom nových čipov ?

Podľa špekulácií, o ktorých sme vás informovali len pred nedávnom, NVIDIA plánuje výrobu vlastného Android hardvéru čisto na predaj iným spoločnostiam, ktoré ho uvedú pod svojou značkou, tzv. Re-branding. Prvé zariadenia vyrobené spoločnosťou NVIDIA by sa mohli na trhu objaviť už v máji alebo júni.

Zdroj: pocketnow

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+