MojAndroid

Tohtoročný veľtrh spotrebnej elektroniky CES 2013, ktorý sa konal v  Las Vegas, odhalil skutočne veľmi zaujímavé produkty a technológie. Jednými z nich sú jednoznačne nové procesory s kódovým označením Lexington a CloverTrail+. Zatiaľ, čo druhý menovaný, poskytuje vysoký výkon a je určený pre high-end zariadenia, Lexington je naopak  navrhnutý s ohľadom na cenu. Na dnešnej mediálnej udalosti v Thajsku bol spoločnosťami Acer a Intel predstavený nový smartfón Acer Liquid C1, s procesorom Intel Atom Z2420 (Lexington).

Acer Liquid C1

Spoločnosť Intel je veľmi známa výrobou vynikajúcich čipov pre počítačový priemysel, no odkedy sa trh inteligentných telefónov rozrástol do gigantických rozmerov, snaží sa presunúť časť svojej pozornosti aj do mobilného segmentu. Vzhľadom na úspech konkurenčných výrobcov ARM čipov to nie je zrovna najjednoduchšia úloha. Už v minulosti sme boli svedkami niektorých modelov s procesormi od Intelu, no vzhľadom na ich výkon, boli zaradené len do strednej triedy a nevenovala sa im veľká pozornosť.

Acer Liguid C1 je vybavený novou generáciou jednojadrového procesora Intel Atom Z2420, ktorý je taktovaný na frekvenciu 1,2 GHz a podporuje technológiu Hyper-Threading. Čipset taktiež umožňuje vykonávať hardvérovo akcelerované 1080p kódovanie a dekódovanie, plus dodáva dostatočný výkon fotoaparátu, ktorý dokáže zachytiť až 5 fotografií za sekundu.  Okrem toho disponuje pomerne štandardným 4,3 palcovým displejom a podporou 3G siete HSPA+. Kapacita batérie nie je presne známa, no výrobca udáva výdrž až 9 hodín hovoru v 3G sieti. Smartfón poháňa systém Android 4.0. Ice Cream Sandwich.

Vo februári si obyvatelia Thajska môžu Liquid C1 kúpiť za 9,990 bahtov, čo je v prepočte takmer 250 €.  Cena tohto zariadenia nieje až taká nízka, ako by sme očakávali, no ak ponúkne rozumný výkon, stane sa zaujímavou alternatívou.

Zdroj: gsmarena

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+