MojAndroid

Qualcomm, popredný výrobca mobilných SoC, zverejnil svoje finančné výsledky za 1. kvartál fiškálneho roku (prvé 3 mesiace po daňovom priznaní z minulého roka, ktoré sa zvyčajne spája s 30. novembrom, pozn. redakcie). Tie sú pre túto spoločnosť viac ako priaznivé. Za toto obdobie totižto Qualcomm zaznamenal nielen navýšenie predaja svojich procesorov, ale aj navýšenie celkového zisku. Ten sa vyšplhal až na 1,91 miliardy dolárov, po odpočítaní všetkých výdavkov.

Qualcommu sa za posledné tri mesiace jednoducho darilo. Celkovo spoločnosť vykazuje obrat až 6,09 miliardy dolárov, čo predstavuje 29% nárast v medziročnom porovnávaní a 24% nárast oproti predošlému kvartálu. Z celkového obratu predstavuje čistý zisk spoločnosti už spomínaných 1,91 miliardy dolárov, čo je o 36% viac, ako zarobila spoločnosť za to isté obdobie pred rokom a až o polovicu viac, ako zarobili v minulom kvartáli! To znamená, že Qualcomm nastúpil na bežiaci pás, ktorému sa pekne rýchlo zrýchľuje tempo.

Qualcomm CEO Paul Jacobs s úsmevom na tvári. 

Celkový počet procesorových čipov, ktoré táto spoločnosť za posledné tri mesiace vyprodukovala, sa vyšplhal až na 182 miliónov kusov, čo je o 17% viac, ako Qualcomm vyrobil za fiškálny Q1 minulého roku. Všetky tieto čísla znamenajú len jedno – spoločnosť robí zdravý biznis s vysokým potenciálom do ďalších mesiacov. Celkové aktíva a pasíva firmy sa na konci tohto fiškálneho kvartálu dostali na hranicu 28,4 miliardy dolárov, čo je na spoločnosť, ktorá vyrába “iba” procesory a ďalšie mikro-čipy, dosť veľké množstvo majetku. Všetky kladné finančné výsledky firmy motivovali vedenie k tomu, aby ich cieľom v ďalších mesiacoch bolo vyrobiť ešte viac, ako mali pôvodne naplánované, čo je priam výborné pre firmu s takýmito kapacitami. Dúfame, že sa Qualcommu bude aj naďalej dariť a ich zisky budú ešte najmenej jeden fiškálny rok stúpať hore.

Zdroj: AndroidCommunity

31.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+