MojAndroid

Revolúcia v čítaní. Tak aj takýmito slovami by sa dal charakterizovať nový slovenský digiromán Apokalypsa, ktorý vznikol v spolupráci vydavateľstva Ikar a vývojárskeho štúdia iNeed. Ak vás už omrzelo čítanie klasických knižných titulov, tak potom by ste mali vyskúšať práve túto novinku, ktorá sľubuje úplne nový zážitok z čítania. Okrem klasického textu na vás totižto čaká priama interakcia s príbehom tohto trileru. Vďaka krátkym videám a špeciálnym efektom zažijete konšpiračný príbeh ako nikdy predtým.

 

Hneď po spustení vás aplikácia zaujme úvodným trailerom, po ktorom sa objaví menu s výberom epizód. Prvú a druhú epizódu stiahnete zadarmo, no pre prečítanie ďalších sa už budete musieť prihlásiť pomocou konta na rajknih.sk alebo ibux.sk. Pokiaľ konto ešte nemáte, môžete si ho vytvoriť aj priamo v aplikácii.

Príbeh

Výberom niektorej z epizód začína vaša dobrodružná cesta príbehom, ktorý sa odohráva v Ríme.  Pápež Ján Pavol III. odstúpil a bez stopy zmizol. Nikto nevie, či je vôbec nažive. V tom istom čase niekto zvlášť surovým spôsobom zavraždí jeho najbližších dôverníkov.  Zatiaľ čo sa začínajú prípravy na konkláve, ktoré zvolí novú hlavu cirkvi, vatikánsky reportér Peter Adam sa pustí do pátrania po nezvestnom pápežovi. Stopy vedú k záhadnému rádu a stredovekému proroctvu. Stojí svet tesne pred apokalypsou? Naplní sa starý sen ľudstva alebo sa blíži koniec sveta?

Jednotlivé stránky románu sú obohatené o animácie, v slovenčine dabované videá a zvukové nahrávky, či iné zvukové a grafické efekty, ktoré vás ešte viac vtiahnu do deja. Všetky tieto interaktívne “vychytávky” sa viažu k danému príbehu. Aby ste si napríklad mohli prečítať prvú stranu, musíte pomocou dotykov prstov odhrnúť z displeja sneh. Na inom mieste si zas posvietite sviečkou, vyskočí notes alebo otvoríte trezor. Prekvapiť by vás nemal ani displej mokrý od vody alebo zafŕkany krvou. Súčasťou čítania románu je aj zbieranie rôznych indícií a predmetov do inventára.

  

Priamo v aplikácii môžete nastaviť veľkosť písma alebo využiť aj zdieľanie niektorých zvláštnych efektov na sociálnu sieť Facebook. Aplikácia digirománu Apokalypsa je dostupná na Google Play Store a zadarmo s ňou získate prístup ku prvým dvom epizódam knihy. Celkovo na vás čaká 13 epizód, za ktoré pri kúpe celého príbehu zaplatíte cez čítačku Wooky 15,40€. K dispozícii je však aj možnosť kupovať jednotlivé epizódy samostatne – každá stojí v rámci aplikácie 2,20€. Prostredníctvom Wooky však môžete každú z nich získať už za 1,40€. Do 10. februára je navyše možné využiť jedinečnú možnosť obdržať digiromán Apokalypsa v rámci čítačky Wooky za uvádzaciu cenu 12€.

 

Pri každej epizóde môžete navyše získať aj zľavu až do výšky 50%. Stačí ju odporučiť desiatim priateľom, pričom každý z nich vám prinesie zľavu 5%. Vaši známi môžu získať aj 50% zľavu na jednu z 20 vybraných e-kníh.

Doplnené:

Dnes sme sa zúčastnili tlačovej konferencie, kde Ikar predstavil nový digiromán Apokalypsa. Novinka je už dostupná na Google Play a funguje so zariadeniami s Androidom 2.2 a vyšším. Musíme však upozorniť, že nie všetky rozlíšenia sú podporované. Konkrétne si apokalypsu zatiaľ neprečítate na Nexuse 7. Podpora pre Nexus 7 bola pridaná. zariadenia tohto typu by však mala byť doplnená v najbližších týždňoch.

Súťaž

Súťaž Apokalypsa

Pri príležitosti vydania dogirománu Apokalypsa, môžete vyhrať aj zaujímavé ceny. Stačí si kúpiť balík epizód 3-13 a v ste hre o tablet Samsung Galaxy Tab 2 10.1 Wi-Fi. Ak si zakúpite minimálne dve epizódy buedte zaradení do žrebovania o 3x tablet Samsung Galaxy Tab 2 7.0 Wi-Fi. Každý týždeň máte tiež šancu získať VIP konto v e-shope ibux.sk. S VIP kontom si môžeš zadarmo stiahnuť 10 e-kníh podľa vlastného výberu. V hre sú taktiež všetci, ktorí si kúpili balík epizód 3-13. Súťaž trvá do 15.3.2013.

Súťaž Apokalypsa

30.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+