MojAndroid

Android SDK, teda nástroje pre tvorbu, testovanie a odlaďovanie aplikácií pre operačný systém Android, nám umožňujú spustiť emulátor mobilného zariadenia priamo vo Windowse. Avšak spúšťať Android na počítači bez emulácie je takmer nemožné, aj keď využitie by bolo pomerne rozsiahle. Mohli by ste testovať aplikácie, hrať obľúbené hry aj na PC a ľudia bez Android zariadenia by si mohli systém aspoň vyskúšať. Na scéne sa objavila nová spoločnosť Socketeq, ktorej sa to úspešne podarilo. Projekt WindowsAndroid dokáže spustiť Android natívne (bez emulácie) pod systémom Windows a to s plnou hardvérovou podporou, vrátane 3D grafiky.

WindowsAndroid je natívna aplikácia pre operačný systém Windows, ktorá pre spustenie Androidu využíva Windows kernel namiesto toho z Linuxu. Umožňuje využiť všetky možnosti, ako bežný tablet alebo smartfón, vrátane aplikácií od spoločnosti Google. Na výber ponúka množstvo rozlíšení obrazovky, pričom ak využívate rozlíšenie menšie ako 1280 x 800, užívateľské prostredie sa automaticky prepne z režimu tabletu, do režimu smartfónu. Súčasná verzia aplikácie umožňuje spustiť Android vo verzií 4.0.3, ktorý už podporuje pripojenie rôznych periférií, ako myši a klávesnice, takže s ovládaním nebude problém. Vývojári uviedli, že pracujú na aktualizácií, ktorá prinesie novšiu verziu, pravdepodobne Jelly Bean.

Inštalačný balík si môžete zdarma stiahnuť na domovskej stránke spoločnosti kliknutím na tento odkaz. Stiahnutý súbor jednoducho nainštalujete a spustíte ikonu na pracovnej ploche. Google aplikácie, vrátane obchodu Play si môžete stiahnuť z tohto odkazu. WindowsAndroid má rozhodne svoje muchy a počas testovania nám niekoľkokrát spadol. Vývojári upozorňujú, že sa jedná len o beta-verziu, takže podobné problémy sú bežné. Viac informácií sa dozviete tu.

Zdroj: androidpolice

26.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+