MojAndroid

Aplikácie Google+ a Dropbox ponukajú používateľovi systému Android službu automatického nahrávania fotografií do cloudu, takže ak sa niečo s vaším smartfónom stane, svoje fotografie budete mať bezpečne uložené na vzdialenom serveri. Keďže zdravá konkurencia je veľmi potrebná, podobnú službu ponúkla dnes aj spoločnosť Amazon, vydaním aktualizácie relatívne novej aplikácie Cloud Drive Photos. Táto doteraz poskytovala možnosť nahrávať fotografie na úložisko Amazonu, no len manuálne.

Amazon Cloud Drive Photos

Po prihlásení na Amazon je nová služba automaticky aktivovaná, takže dávajte pozor, aby ste neprekročili svoj limit 5 GB, ktorý je v ponuke zdarma. Snímky z kamery sa nahrávajú štandardne len prostredníctvom Wi-Fi siete, no v nastaveniach si môžete zvoliť aj mobilnú dátovú sieť. Aplikácia najnovšie ponúka aj tlačidlo pre kameru, ktoré je schované v menu. Mnohí tento krok označujú ako snahu Amazonu nahradiť natívne aplikácie Googlu, no kliknutím na kameru sa otvorí identické užívateľské prostredie pre fotografovanie a tlačidlo teda slúži len, ako odkaz na spomínanú natívnu Android aplikáciu.

Amazon Cloud Drive Photos  Amazon Cloud Drive Photos

V redakcií sme sa zhodli, že celkový dojem z používateľského prostredia a samotná práca s aplikáciou nie je lepšia v porovnaní s konkurenciou. Ak však kupujete hudbu, knihy a iný digitálny obsah a ste členom Amazon komunity, určite túto možnosť veľmi oceníte.  Je zaujímavé, prečo sa Amazon rozhodol fragmentovať jednotlivé služby a neponúka jednu aplikáciu, kde by sústredil všetko vrátane zakúpených položiek používateľa.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: pocketnow

26.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+