MojAndroid

Spoločnosť IDC zverejnila výsledky z prieskumu smartfónov za posledný štvrťrok 2012. Zverejnené štatistiky berú údaje zo 60 krajín po celom svete a patria k jedným z najpresnejších zdrojov. Ako môžete vidieť z obrázku nižšie, Samsung opäť nastavil rekord a celkovo predal až 63,7 miliónov zariadení za 4. štvrťrok a počas celého roka 2012 predal celkom 215,8 miliónov kusov. Kórejský výrobca mal až 39,6 percentný podiel na celosvetovom trhu s mobilnými telefónmi, čo predstavuje viac než 20 % nárast oproti predchádzajúcemu roku. Hneď za ním sa umiestnila spoločnosť Apple s 47,8 s celkovým predajom 47,8 miliónov iPhonov a podielom na trhu 21,8 %. Počas celého roka predal Apple 136,8 miliónov zariadení, čo je veľmi pôsobivé na to, že má v ponuke len 3 smartfóny.

predaj smartfonov 2012

Ešte pôsobivejšie je zastúpenie na treťom mieste spoločnosťou Huawei, ktorá sa neúprosne tlačí hore v globálnom priemysle mobilných zariadení. Je to práve inovácia v dizajne, ktorá spôsobila takýto rast. Minulý rok predstavila spoločnosť smartfón Huawei Ascend P1 S, ktorý so svojou hrúbkou 6,68 mm bol označený za najtenší smartfón na svete. O rok neskôr sa pustil do prekonania bariéry displejov so svojím Huawei Ascend Mate. Ten je vybavený 6,1-palcovým FullHD displejom a masívnou 4050 mAh batériou. Najčerstvejšie špekulácie dokonca tvrdia, že Huawei pracuje na modeli Huawei Ascend P2, ktorý ponúkne 4,5 palcový FullHD displej, čo by mohol byť najjemnejší displej na trhu.

V tomto roku nás skutočne čakajú zaujímavé produkty a technológie. Nechajme sa teda prekvapiť, ako výrobcovia uspokoja naše potreby a požiadavky.

Zdroj: PhoneArena

25.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+