MojAndroid

Samsung má v tomto roku predstaviť niekoľko high-end smartfónov a tabletov, ktoré budú podľa nedávno uniknutého dokumentu doplnené aj o ďalšie modely z nižšej triedy. V plánoch spoločnosti pre tento rok sa okrem iných zariadení objavil aj nástupca odolného smartfónu Galaxy Xcover, ktorý bol Samsungom prostredníctvom tlačovej správy predstavený práve dnes.

Galaxy Xcover 2 je odolný smartfón, ktorého telo je prispôsobené tak, aby odolalo prachu a vode. Zariadenie získalo certifikát odolnosti IP67, čo znamená, že ho môžete bez strachu z poškodenia ponoriť do vody v hĺbke 1m po dobu maximálne 30 minút. Vďaka hardvérovej spúšti na boku, predstavuje Xcover 2 ideálny spôsob vytvárania fotografií a videa pod vodou. Práve k tomuto účelu budete môcť využiť fotoaparát s rozlíšením 5Mpix s LED bleskom alebo prednú VGA kameru. Vo výbave sa nachádza tiež 4 palcový WVGA displej (480×800), dvojjadrový procesor s taktom 1GHz, 1GB operačnej pamäte RAM, 4GB vnútornej pamäte s microSD slotom, batéria s kapacitou 1700 mAh a nechýba ani operačný systém Android 4.1 Jelly Bean s nadstavbou a funkciami TouchWiz, ako Smart Stay pre inteligentné vypnutie displeja alebo Best Shot, pre výber najlepšieho snímku.

Novinka tiež podporuje WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0, 3G s prenosovými rýchlosťami 14.4Mbps HSDPA a 5.76Mbps HSUPA a lokalizáciu pomocou GPS + GLONASS. Rozmery Galaxy Xcover 2 sú 130.5 x 67.7 x 12 mm a jeho hmotnosť sa zastavila na 149g. Vo Švédsku sa dá predobjednať už za 310€, na trhu by mal byť dostupný od 21. februára. Kedy bude dostupný na Slovensku zatiaľ spoločnosť Samsung neoznámila.

Zdroj: Samsung, via GSMarena

25.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+