MojAndroid

Yu, CEO spoločnosti Huawei, sa na výstave CES v Las Vegas nechal počuť, že produkty od Huawei sú lepšie ako tie, ktoré ponúka konkurencia. Okrem smartfónov Huawei Ascend D2 a Ascend Mate to bude chcieť spoločnosť dokázať aj predstavením nového modelu. Len niekoľko týždňov po ukončení výstavy sa totižto začínajú objavovať informácie o novom smartfóne, ktorý by mal byť predstavený koncom budúceho mesiaca na veľtrhu MWC v Barcelone. Ide o nástupcu populárneho smartfónu Huawei Ascend P1, ktorý sa predáva aj u nás a ktorý možno už v najbližších mesiacoch po predstavení na MWC nahradí jeho inovovaný model Ascend P2.

Existencia Ascend P2 nebola spoločnosťou Huawei zatiaľ oficiálne potvrdená, no viaceré zdroje už uvádzajú parametre tohto smartfónu a najnovšie dokonca unikla aj prvá tlačová fotografia. Novinka spoločnosti by podľa dostupných informácií mala byť poháňaná štvorjadrovým procesorom K3V2 vlastnej výroby taktovaným na frekvencii 1,8GHz, ktorému sekunduje 2GB operačnej pamäte RAM. Informácie o veľkosti displeja sa trochu rozchádzajú a zatiaľ čo niektoré zahraničné zdroje uvádzajú uhlopriečku s veľkosťou 5 palcov, iné informujú o použití menšieho displeja s uhlopriečkou 4,5 palca – obidva s Full HD rozlíšením. Predpokladáme však, že Huawei pôjde cestou najnovších trendov a v Ascend P2 použije 5 palcový displej – nechajme sa však prekvapiť.

Ďalšie parametre zahŕňajú veľkú batériu s kapacitou 3000 mAh a tiež fotoaparát s 13Mpix rozlíšením. Smartfón bude určený predovšetkým pre ázijské trhy, no P2 by si mohla svoje miesto nájsť  aj na pultoch európskych obchodov. Cena zariadenia by sa mohla pohybovať na úrovni do 500€, ide však len o hrubý odhad.

Zdroj: androidauthority, unwiredview

25.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+