MojAndroid

Spoločnosť Samsung predstavila svoju vlajkovú loď Samsung Galaxy S III ako smartfón, ktorý nás počúva, sleduje a rozumie nám. Pomocou funkcie SmartStay, dokáže telefón sledovať naše oči prostredníctvom prednej kamery a spracovaním obrazu vyhodnotiť, či môže displej vypnúť alebo ho ponechá zapnutý. Praktické hlavne pre tých, ktorí večer občas zaspia so zapnutým displejom. Nová žiadosť o registráciu ochranných známok “Eye Pause” a “Eye Scroll” potvrdzuje, že Samsung sa rozhodol pokračovať v tomto trende a pracuje na nových funkciách, ktoré by inteligentné sledovanie očí ďalej rozšírilo.

Galaxy S III SmartStay

Funkcia “Eye Pause” bude určená na zastavenia prehrávaného videa vždy, keď sa pozriete mimo obrazovku smartfónu, čo určite nebude problém vzhľadom na to, že SmartStay je niečo veľmi podobné. Veci začínajú byť zaujímavé pri druhej funkcií “Eye Scroll”, ktorá vám umožní posúvať webové stránky alebo elektronické knihy tým, že sa pozriete napríklad na spodnú časť telefónu. V tomto prípade by mohol Samsung pridať aj ďalšie “gestá”, napríklad ak by sme sa pozreli vľavo, vrátili by sme sa na predchádzajúcu stránku a podobne.

Keďže spoločnosť Samsung predstavuje novú verziu svojej nadstavby TouchWiz každý rok, predpokladá sa, že “Eye Pause” a “Eye Scroll” budú jej súčasťou. To by znamenalo, že nebudú exkluzívnymi novinkami pripravovanej Galaxy S IV a používatelia so staršími zariadeniami, by ich mohli využívať taktiež. Aj keď spracovanie obrazu v podobe sledovania očí nie je nová technológia, je to budúcnosť, ktorou by sa smartfóny mohli uberať.

Zdroj: androidauthority

25.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+