MojAndroid

Larry Page, CEO spoločnosti Google, dnes ráno zverejnil prostredníctvom telekonferencie hospodárske výsledky spoločnosti za 4Q minulého roka. Okrem nich však hovoril aj o budúcnosti spoločnosti Motorola a o problémoch s dodávkami najnovšieho Google smartfónu, Nexusu 4.

Na margo Nexusu 4 sa Larry Page vyjadril jasne. Google si je vedomý problému s nedostatočnými zásobami a momentálne je preňho prioritou obnoviť jeho dostupnosť na Google Play. Larry Page povedal: “Je zrejmé, že musíme dodávky zvládnuť lepšie a to je priorita pre naše tímy“. K obnoveniu dodávok by podľa LG France mohlo dojsť už od polovice februára. Dôsledkom nedostupnosti mala byť logistická chyba spoločnosti Google, ktorá pri objednávkach použila dáta z predaja predchádzajúceho modelu Galaxy Nexus. Populárnosť Nexusu 4 však pravdepodobne predčila všetky očakávania a tak je momentálne na Google Play stále nedostupným produktom.

CEO Google a Patrick Pichette, šéf finančného oddelenia, tiež hovorili o tom, že sa chcú viac sústrediť na spoločnosť Motorola a jej hardvér. Hoci obe spoločnosti doteraz fungovali separátne, môžeme predpokladať, že v tomto roku by mohol prísť prielom. Larry Page hovoril o tom, ako súčasné smartfóny zaostávajú v niektorých oblastiach. ” Životnosť batérie je obrovský problém. Nemali by sme sa báť toho, že musíme neustále nabíjať smartfón. Telefón by mal vydržať aj pády a všetko by malo byť o podstatne rýchlejšie a jednoduchšie na ovládanie. Existuje tu skutočný potenciál vymýšľať nové a lepšie veci.”

Narážal Page na nový smartfón Motorola X Phone, o ktorom sa po internete objavujú zvesti už niekoľko mesiacov? Podľa momentálne dostupných informácií by nové zariadenie vyrobené v spolupráci s Motorolou mohlo byť predstavené už v máji, počas developerskej konferencie Google I/O. Pod rýchlejším a jednoduchším ovládaním mala hlava Googlu na mysli možno nový operačný systém Android Key Lime Pie. Ak Google a Motorola skutočne pracujú na novom X Phone, tak sa môžeme tešiť práve na vyššie spomínané vlastnosti – dlhú výdrž, odolnosť a rýchlosť.

Zdroj: androidauthority

23.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+