MojAndroid

Mnohí výrobcovia mobilných telefónov aj naďalej pokračujú v navyšovaní veľkosti uhlopriečky displeja. 5-palcový smartfón sa tak stal v dnešnej dobe akýmsi štandardom špičkových zariadení. Ak by sme mali zhodnotiť všetky smartfóny predstavené na medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2013, najzaujímavejším modelom bude nová vlajková loď spoločnosti Sony, Xperia Z. Technické parametre tohto zariadenia sú viac než zaujímavé, rovnako ako odolnosť voči vode a prachu, no my sa zameriame na displej. Objavili sa totižto informácie ktoré naznačujú, že práve displej môže byť slabou stránkou Xperie Z.

Sony Xperia Z displej

Päť palcový Reality displej s rozlíšením 1080 x 1920 pixelov a technológiou Mobile BRAVIA® Engine 2, je v tomto momente lepší než v konkurenčných zariadeniach, no ako vidíte na obrázku vyššie, pozorovacie uhly nie sú jeho silnou stránkou. V porovnaní so SuperAMOLED+ displejom v Galaxy SIII , HTC One X+ a ostatných zariadení, obstála Xperia Z s najhorším výsledkom. Čo sa týka farieb a saturácie, na obrázku nižšie je možné vidieť, že ani v tomto ohľade nie je jednotkou spomedzi testovaných smartfónov.

Sony Xperia Z farby

Séria týchto obrázkov rozhodne nie je postačujúca a preto nebudeme robiť urýchlené závery, počkáme si na skúsenosti z testovania. AMOLED displeje sú známe pre hlbokú čiernu, LCD pre realistické farby a IPS displeje pre výborné pozorovacie uhly, avšak všetky displeje majú svoje klady a zápory. Žiaden výrobca doposiaľ neposkytol používateľovi možnosť kalibrácie displeja podobne, ako to je bežné v prípade LCD monitorov a TV. Dobrou správou je, že Sony, ako prvý pridá túto možnosť do Xperie Z.

XperiaZ kalibracia displeja

Toto je vynikajúca informácia, pretože určite sa nájde mnoho používateľov, ktorí nad profesionálnou kalibráciou displeja dajú prednosť radšej vlastným nastaveniam  farieb.  Android predsa poskytuje voľnosť a flexibilitu svojím fanúšikom, takže Sony má u nás malé plus.

Zdroj: Android4fans, phandroid

22.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+