MojAndroid

Samsung sa v tomto roku chystá predstaviť niekoľko high-end zariadení, ktoré však doplní aj o smartfóny z strednej a najnižšej triedy. Vyplýva to z uniknutého dokumentu, v ktorých spoločnosť uvádza modely zatiaľ nepredstavených zariadení, ktoré plánuje vydať ešte v tomto roku. Medzi nimi sa nachádza aj 8 palcový tablet Galaxy Note 8, ktorého existenciu nedávno potvrdil aj CEO Samsungu JK Shin. Okrem neho sa však v tomto roku môžeme tešiť aj na nástupcu odolné smartfónu Galaxy Xcover.

Uniknuté technické špecifikácie Samsung Galaxy Note 8 perfektne zapadajú do nedávnych dohadov, v ktorých sa zmieňuje použitie štvorjadrového procesora s taktom 1,6GHz, 2GB RAM, 8 palcového Super Clear LCD displeja s HD rozlíšením a podpora stylusov S Pen. S Androidom 4.2 Jelly Bean by sa 8 palcový tablet mal na pultoch obchodov objaviť už v marci s tým, že Samsung ho predstaví na veľtrhu MWC koncom februára.

Nástupca odolného smartfónu Galaxy Xcover ponúkne 4 palcový WVGA displej, dvojjadrový procesor s taktom 1GHz, 5Mpix fotoaparát, batériu s kapacitou 1700mAh a podporu pre 3G s maximálnymi prenosovými rýchlosťami do 14,4Mbps. Smartfón je certifikovaný odolnosťou IP67, čo znamená, že bude odolný voči vode a prachu. Na trhu by sa údajne mohol objaviť už vo februári.

Ak čakáte na telefón, ktorý by vám neurobil dieru do rodinného rozpočtu, tak potom by sa mohlo vyplatiť počkať na novinky Galaxy Young a Galaxy Pocket Plus. Galaxy Young disponuje 3 palcovým WVGA displejom a procesorom s taktom 1GHz. Vo výbave nechýba 3Mpix fotoaparát, 4GB internej pamäte,  batéria s kapacitou 1300mAh a operačný systém Android 4.1 Jelly Bean. Model Young by mal byť dostupný aj vo verzii s dvoma SIM kartami v priebehu apríla.

Menší Galaxy Pocket Plus predstavuje update pre súčasnú verziu tohto smartfónu. Oproti klasickému Galaxy Pocket ponúkne 2,8 palcový displej s vyšším rozlíšením HVGA (480×320). Podľa roadmapy spoločnosti by mal byť predstavený ešte tento mesiac. Verzia s dvoma SIM kartami by sa mala objaviť až v budúcom mesiaci.

Zatiaľ nie je jasné, či je uniknutý plán spoločnosti presný a či Samsung vyššie spomínané zariadenia (Okrem Note 8) vôbec predstaví. Každopádne, to s dozvieme už čoskoro.

Zdroj: gsmarena

22.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+