MojAndroid

Samsung svoju novú vlajkovú loď pre rok 2013 predstaví možno už v marci. Informoval o tom portál Asia Economy, podľa ktorého pripravuje spoločnosť vlastnú tlačovú konferenciu Mobile Unpacked v USA, krátko po skončení veľtrhu MWC. Poznáme aj dátum, kedy by sa mohol nový Galaxy S IV začať predávať. Podľa Sammobile by to mohlo byť už 15. apríla.

Samsung Galaxy S IV by mal byť podľa zatiaľ zistených informácií vybavený 5 palcovým Full HD AMOLED displejom a osemjadrovým procesorom Exynos 5 Octa vrátane grafiky Mali-T658. Vlajkovej lodi by nemal chýbať ani poriadny 13Mpix fotoaparát, 2Mpix predná kamera a operačný systém Android 4.2.1 Jelly Bean. Nové  správy tiež odhalili, že bude dostupná v bielej a čiernej farbe. K dispozícii by mala byť aj batéria s kapacitou 2600mAh a funkcia bezdrôtového nabíjania, ktorá bude voliteľná a bude fungovať len z kompatibilným vymeniteľným zadným krytom a dobíjacou stanicou. Tie by sa v obchodoch mali objaviť niekoľko týždňov po začatí predaja Galaxy S IV.

Zaujímavosťou je, že zatiaľ nie je isté, či sa bude nová vlajková loď spoločnosti skutočne volať Galaxy S IV. Číslo 4 je v Kórei považované za nešťastné a tak je možné, že Samsung názov zariadenia ešte zváži. Spoločnosť zmenila dokonca už aj kódové označenie smartfónu a nepokračuje označením i9400, ale preskočila rovno na i9500.

Zdroj: sammobile, androidauthority

22.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+