MojAndroid

Huawei dnes odhalil v Nemecku nový smartfón, ktorý je určený pre vybrané krajiny v EU a ďalšie svetové trhy. Ascend G615 má zaujať najmä svojim výborným pomerom cena/výkon, keď za cenu 300€ ponúkne výkonný štvorjadrový procesor a 4,5 palcový IPS displej s HD rozlíšením.

Srdce smartfónu tvorí vlastný štvorjadrový procesor K3V2, ktorý Huawei použil aj pri high-end modely Ascend D2 a tiež operačná pamäť s kapacitou 1GB. Samozrejmosťou je fotoaparát s rozlíšením 8Mpix a možnosťou natáčať Full HD video, 8GB vnútornej pamäte rozšíriteľnej prostredníctvom microSD o ďalších 32GB a tiež batéria s dostatočnou kapacitou 2150 mAh. Štandardnú výbavu smartfónu dopĺňa podpora WiFi, Bluetooth a GPS.

Za menšiu nevýhodu môžeme považovať to, že Ascend G615 sa na pulty obchodov dostane so starším Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich. Spoločnosť však prisľúbila skorý update na novší Android 4.1 Jelly Bean, ktorý by mal byť pre telefón dostupný už v priebehu marca. Huawei Ascend G615 sa má začať predávať už na budúci mesiac. To, či sa objaví aj na slovenskom a českom trhu však zatiaľ nevieme potvrdiť.

Zdroj: androidcommunity

22.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+