MojAndroid

Tegra 4, “najrýchlejší čip na svete“, ako ho označila spoločnosť NVIDIA na medzinárodnom veľtrhu CES 2013, bude poháňať nejeden smartfón, či tablet v tomto roku.  Niekto s predčasným prístupom k zariadeniu s týmto čipom sa totižto rozhodol otestovať jeho výkon v známej aplikácii GLBenchmark. Aj keď výsledky boli celkom pôsobivé, zatiaľ to nestačí, aby sa dostala na post spomínaného najrýchlejšieho procesora a prekonala konkurenčný Apple A6X. Výsledky uvedené nižšie, však môžu byť špekulatívneho charakteru.

Tegra 4

Výsledky z aplikácie GLBenchmark sú získané použitím jednej z dvoch dosiek s názvom Dalmore, ktoré vybraní vývojári hier ako český Madfingers, získali pre účely testovania. Podľa obrázku nižšie, bola na tejto doske nainštalovaná najnovšia verzia systému Android 4.2.1 a displej používaný počas testovania mal rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov, teda FullHD. Tegra 4 bežala na maximálnej frekvencií 1,8 GHz. V porovnaní so spomínaným Apple A6X, ktorým je vybavená štvrtá generácia tabletu iPad, je skóre výrazne nižšie. Napríklad Tegra 4 dokázala renderovať Egypt vo FullHD rozlíšení (GLBenchmark 2.5 Egypt HD C24Z16 – Offscreen (1080p)) rýchlosťou 32.6 fps, iPad 4 mal v rovnakom teste51,9 fps.

výkonnostné testy čipu NVIDIA Tegra 4

Treba myslieť na to, že GLBenchmark slúži na meranie grafického výkonu zariadenia. Tegra 4 so svojou novou architektúrovu môže nakoniec čip od Applu poraziť v hrubom výpočtovom výkone. Ďalším faktom je to, že výsledky testovanej skúšobnej dosky sa môžu líšiť od hodnôt, ktoré nameráte keď bude toto riešenie vo finálne fáze dostupné v jednom zo zariadení od výrobcov.  Toto meranie v databázi GLBenchmarku nenájdete, pretože jeho autori sa ho rozhodli utajiť a zmazať. Avšak v medzi-pamäti Googlu ostali uložené. Odkazy nájdete nižšie.

Zdroj: phonearena, xdadevelopers(2)(3)(4) 

15.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+