MojAndroid

Medzi najväčšie výhody multimediálneho tabletu patrí nepochybne mobilita, ktorú vám váš desktopový počítač určite neposkytne. Dnes už nie je problém, ani s pripojením na internet prostredníctvom mobilného operátora, no ak je váš program dátovo obmedzený a vy si chcete napríklad po ceste do práce pozrieť náš seriál Čo týždeň dal, prípadne iné video, rýchlo sa môže stať, že prekročíte svoj limit a operátor vám prevádzku buď spoplatní alebo rapídne zníži rýchlosť. V tomto prípade môžete využiť nasledovný návod, ktorý vám ukáže jednu z možností, ako sťahovať Youtube videá do vašich Android zariadení a neskôr si ich pohodlne pustiť z pamäte.

Ako stahovat Youtube videa do Androidu

V obchode Google Play nájdete mnoho aplikácií, ktoré dokážu tento úkon vykonávať, no v našom návode budeme využívať free aplikáciu s názvom TubeMate, ktorú tam nenájdete.

  • Na vašom Android tablete alebo smartfóne otvorte v prehliadači stránku m.tubemate.net, kde sú doodkastupné odkazy pre stiahnutie aplikácie TubeMate.
stahovanie youtube videi
  • Stlačte tlačidlo “Download (Android freeware)” a otvorí sa vám nová stránka. Stlačte tlačidlo “INSTALL APP” a aplikácia sa začne sťahovať (ak ste vyzvaní zvoliť umiestnenie, urobte tak).
stahovanie youtube videí
  • Štandardne vám systém Android nedovolí inštalovať aplikácie z iných zdrojov, ako je Google Play. V tomto prípade otvorte Nastavenia->Zabezpečenie, kliknite na pole “Neznáme zdroje” a potvrďte upozornenie. Po inštalácií TubeMate nezabudnite toto nastavenie vypnúť, aby ste sa ochránili voči útokom aplikácií z neznámych zdrojov. Pre spustenie inštalácie, otvorte notifikačnú lištu a kliknite na stiahnutý .apk súbor.
stahovanie youtube videi
  • Otvorte aplikáciu TubeMate. Na hlavnej obrazovke nájdete rovnaké možnosti, aké ponúka mobilná verzia stránky Youtube, no v pravom dolnom rohu sú umiestnené tlačidlá pre zdieľanie videa, vymazanie lokálnej pamäte, zobrazenie stiahnutých videí a vyhľadávanie. Posledné zelené tlačidlo v tvare šípky sa zobrazí až keď kliknete na niektoré z Youtube videí. Práve to slúži na sťahovanie do pamäte vášho zariadenia.
Ako sťahovať Youtube videá do Androidu
  • Po stlačení tlačidla pre sťahovanie sa zobrazia možnosti sťahovania, ktoré obsahujú rôzne rozlíšenia videa a možnosť stiahnuť súbor, ako mp3. Kliknite na jednu z možností.
Ako sťahovať Youtube videá do Androidu
  • TubeMate začne okamžite sťahovať video. Po dokončení, môžete jednoducho otvoriť vašu galériu videí a vyhľadať daný súbor.
15.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+