MojAndroid

Nexus 4 patrí v súčasnosti do skupiny smartfónov, ktoré len ťažko zoženiete. Hoci bol predstavený už koncom októbra a do predaja sa dostal už 13. novembra, na Google Play sa vypredal doslova v priebehu niekoľkých minút. Podobná situácia sa opakovala niekoľkokrát a momentálne je na Google Play Nexus 4 nedostupný už viac ako mesiac. Vďaka výrobným sériovým číslám sa podarilo zistiť, že LG vyrobil pre Google menej ako pol milióna kusov tohto smartfónu a teraz sa dokonca objavili informácie, že spoločnosť výrobu prerušila úplne.

Nové nepotvrdené informácie naznačujú, že Google a LG pracujú na vylepšenom modeli Nexusu 4. Podľa International Business Times, LG zastavilo produkciu z dôvodu “sústredenia sa na vývoj budúcich produktov“. Jedným z nich by mal byť údajne aj ďalší Nexus smartfón. Počas tlačovej konferencie LG na CES 2013, James Fisher, senior viceprezident LG Electronics, na margo Nexusu 4 povedal:”Toto je jedno z mnohých zariadení, ktoré vzniklo z rozrastajúcej sa spolupráce s touto veľmi vyberavou spoločnosťou (Google)“.

Zatiaľ nie je úplne jasné na čom môžu tieto dve spoločnosti pracovať, no podľa International Business Times to bude nový Nexus smartfón so štvorjadrovým procesorom taktovaným na 2GHz a operačným systémom Android Key Lime Pie. Objaviť by sa údajne mohol už na na budúci mesiac. Táto možnosť sa nám však zdá byť len málo pravdepodobná. Google možno ponúkne 32GB verziu smartfónu alebo pridá plnohodnotnú podporu LTE, no na to, či príde s úplne novým modelom Nexusu 4 si budeme musieť ešte chvíľu počkať. O novinkách vás samozrejme budeme informovať.

Zdroj: androidandme

12.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+