MojAndroid

Nový operačný systém Ubuntu pre smatfóny vyvolal veľký ohlas u mnohých fanúšikov mobilných zariadení a užívateľov platformy Linux. Spoločnosť Canonical zatiaľ neposkytla žiadne informácie o dostupnosti systému pre jednotlivé zariadenia. Avšak, technický riaditeľ spoločnosti, Alan Pope, dnes uviedol, že Ubuntu pre mobilné zariadenia bude dostupný koncom mesiaca február. Tak ako sme predpokladali, Galaxy Nexus, na ktorom bol systém predstavený, bude prvé zariadenie, ktoré dostane podporu tohto nového operačného systému.

Ubuntu pre Galaxy Nexus bude dostupný koncom februára

Je potrebne si uvedomiť, že po zverejnení obrazu vo februári, nebude systém ešte vo finálnej verzii a niektoré funkcie nebudú dokonca ani fungovať. Zahraničné portály, ktoré mali tú možnosť vyskúšať ho tvrdia, že systém má ďaleko od dokonalosti. Napríklad chýba možnosť hlasového ovládania prostredia, obchod s aplikáciami zatiaľ neexistuje a webový prehliadač je momentálne nedokončený. Samozrejme väčšina kľúčových funkcií ako telefonovanie, sms a fotoaparát budú funkčné, takže sa bude dať využiť pre bežné použitie.

Zdroj: phandroid

8.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+