MojAndroid

Spoločnosť Sony dnes na CES v Las Vegas predstavila svoju novú vlajkovú loď smartfón Xperia Z s 5 palcovým Full HD reality displejom. Poháňaný je štvorjadrovým procesorom Snapdragon™ S4 Pro, 2GB RAM a v jeho výbave nechýba ani 13 megapixelový fotoaparát Exmor RS s rýchlym snímaním a podpora 4G LTE sietí.

Sony Xperia Z disponuje displejom s technológiou Mobile BRAVIA Engine 2 a ako prvý smartfón má integrovaný snímací senzor s možnosťou natáčať HDR (High Dynamic Range) video. HDR technológia poskytuje čisté snímky aj proti silnému podsvieteniu takže užívatelia môžu robiť ostré zábery a videá bez ohľadu na okolité podmienky. Xperia Z taktiež disponuje módom VÝDRŽ batérie (Battery STAMINA Mode), ktorý môže zvýšiť dobu režimu spánku štyrikrát a viac* tým, že automaticky vypne aplikácie vybíjajúce batériu, kedykoľvek je displej vypnutý a znova ich spustí, keď sa displej opäť zapne.

V telefóne sa nachádza operačný systém Android 4.1 Jelly Bean s novou používateľskou nadstavbou TimeScape. Spoločnosť predinštalovala aplikácie ako „WALKMAN”, Album a Movies. Aplikácia „WALKMAN” poskytuje prístup ku všetkej vašej stiahnutej hudbe, knižnici s 18 miliónmi skladieb, ktoré môžete objavovať z Music Unlimited a integrovanej sociálnej siete Facebook. Aplikácia Movies dáva užívateľom prístup k vyše 100 000 filmom a TV seriálom z Video Unlimited a aplikácia Album poskytuje jednoduchý prístup k fotkám priateľov na Facebook-u ako aj prehliadanie fotiek podľa miesta.

Vďaka funkciám One-touch môžu užívatelia jednoducho zdieľať hudbu, fotky a videá zo svojich smartfónov do celej rady Sony zariadení vybavených NFC, vrátane reproduktorov, slúchadiel a teraz aj televízorov. S novým BRAVIA TV, ktorý bol tiež dnes uvedený, jednoducho sa dotknite smartfónom Xperia Z k diaľkovému ovládaču TV a okamžite môžete sledovať videá a fotky na veľkej obrazovke.

Precíznosť dosiahnutá prvotriednymi materiálmi. Xperia Z predstavuje jedinečný dizajn OmniBalance s rafinovane zaoblenými hranami a hladkými reflexnými povrchmi na všetkých stranách. Napriek hrúbke len 7,9 mm je smartfón Xperia Z vysoko odolný, má tvrdené sklo a vrstvu proti roztriešteniu na prednej aj zadnej strane ako aj najvyššie stupne odolnosti voči prachu a vode (IP55 a IP57).

Na vybraných trhoch bude v prvom štvrťroku predstavený tiež dizajnový variant smartfónu Xperia Z – Xperia ZL. Xperia ZL ponúka rovnaký zážitok zo zábavy ako Xperia Z, ale v menšom prevedení. Smartfóny Xperia Z a Xperia ZL budú uvedené na platforme Android 4.1 (Jelly Bean) a čoskoro po uvedení budú upgradované na 4.2. Smartfón Xperia Z bude uvedený na svetové trhy v prvom štvrťroku 2013.

Sony Xperia ZL

Kľúčové vlastnosti Xperia Z

  • 5” 1080 x 1920p full HD Reality Display s Mobile BRAVIA® Engine 2
  • 13MP fotoaparát s rýchlym snímaním Fast Capture s technológiou Exmor RS pre mobilné zariadenia, HDR video, funkcia Superior Auto a redukcia hluku pre jednoduché zachytenie výnimočne ostrých záberov a videa za akýchkoľvek podmienok
  • Odolnosť voči prachu a vode (IP55 & IP57) s displejom s odolným sklom
  • 1.5 GHz asynchrónny štvorjadrový procesor Snapdragon S4 s 2GB RAM
  • Režim pre výdrž batérie – Battery STAMINA mode – zvyšuje dobu standby režimu minimálne 4-krát
Technické špecifikácie
  • Rozmery/váha:  139x71x7.9 mm/146g
  • Procesor: 1.5 GHz Qualcomm APQ8064+MDM9215M Quad Core Adreno 320
  • Pamäť: 2GB RAM, 16GB vnútorná pamäť + micro SD do 32GB
  • Operačný systém: Android 4.1 Jelly Bean
  • Konektivita:  aGPS, GLONASS,  HDMI via MHL , NFC, WiFi, Bluetooth 4.0, UMTS HSPA+, regionálne LTE
  • Batéria: 2330mAh
  • Ďalšie vlastnosti: IP55 a IP57 (odolný proti prachu a vode)

Dnes boli tiež predstavené dva prírastky do škály Sony náhlavných súprav podporujúcich Stereo Bluetooth™ Headset SBH20 a bezdrôtová náhlavná súprava Wireless Headset DR-BTN200M. Priložte Xperia Z k jednej z týchto náhlavných súprav a okamžite začnite počúvať svoje skladby.

Zdroj: tlačová správa

8.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+