MojAndroid

Podobne ako na minuloročnom CES v Las Vegas, aj tento rok predstavil Intel nový procesor určený pre smartfóny. Minuloročný model Intel Medfield nahradil nový Atom Z2420 s kódovým označením Lexington. Zameraný bude najmä na rozvíjajúce sa trhy, kde sa požaduje čo najnižšia cena zariadení.

Intel Lexington je nová platforma bez kompromisov a ponúkne minimálne taký používateľský zážitok, ako smartfóny s Intel Medfield čipom. Referenčné zariadenie spoločnosti disponuje  3,5 palcovým HVGA displejom a svojimi parametrami odráža cielenú skupinu zákazníkov z najnižšej vrstvy rozvíjajúcich sa krajín. Samotný čip pracuje na frekvencii 1,2GHz s technológiou Hyper-Threading a podporuje tiež FM rádio, Dual SIM, WiDi, rozšírenie pamäte pomocou micro SD a tiež 3G siete s maximálnymi prenosovými rýchlosťami do 21Mbps. Zariadenie s Atom Z2420 procesorom môže disponovať prednou 1,3Mpix kamerou a tiež 5Mpix fotoaparátom s podporou burst módu a natáčania Full HD videa pri snímkovacej frekvencii 30FPS.

Intel na CES predstavil aj ďalšie novinky. Zatiaľ čo Lexington bol navrhnutý s ohľadom na cenu,  nový Clover Trail+ procesor s dvoma jadrami, bude určený pre drahšie a vybavenejšie smartfóny. Posledným z predstavených procesorov je štvorjadrový Bay Trail vyrobený 22nm výrobným procesom, ktorý sľubuje dvojnásobný výkon súčasnej generácie Atom procesorov a výsokú energetickú účinnosť. Určený bude pre nové tablety a smartfóny – pravdepodobne však hlavne pre zariadenia s operačným systémom Windows 8.

Zdroj: engadget, androidcentral

8.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+