MojAndroid

Spoločnosť Sygic dnes predstavila svoju novú aplikáciu Family by Sygic. Aplikácia pomáha chrániť to, čo je pre nás najdôležitejšie – našu rodinu. Novinka poskytuje informácie o členoch rodiny, máte prehľad o presnej polohe vašich blízkych. K dispozícii je verzia pre Android a iOS, ak si aplikáciu stiahnete do konca januára, získavate ročnú licenciu zadarmo.

Family by Sygic

Úspešný slovenský výrobca navigačného softvéru Sygic dnes na trh uvádza nový produkt – Family by Sygic. Aplikáciu ocenia najmä rodiny, ktoré chcú mať prehľad o polohe svojich členov. Rodičia tak nemusia kontrolovať svoje deti telefonátmi, aplikácia zdieľa polohu dieťaťa pomocou smartfónu. Momentálne sú k dispozícii verzie pre operačné systémy Google Android a iOS od Apple. Pre používanie aplikácie je tak potrebné, aby mal každý člen rodiny smartfón, mobilné dáta a zapnuté GPS.

“Chceli sme rozšíriť naše portfólio produktom, ktorý našim používateľom pomôže v ich každodennom živote. Ako rodičia chceme deti vychovávať k samostatnosti, no zároveň mať istotu, že sú v bezpečí. S aplikáciou Family by Sygic nemusíte deťom stále volať, aby ste zistili kde sú, alebo či nezabudli ísť na angličtinu,” povedal CEO spoločnosti Michal Štencl.

Funkcie

Aplikácia Family by Sygic zobrazí polohu členov rodiny na mape v reálnom čase. Rodič ako administrátor aplikácie si môže zvoliť bezpečné a nebezpečné zóny, čo sú zoznamy miest alebo adries, ktoré sú pre jeho rodinu bezpečné respektíve kde sa môžu cítiť ohrození. Ak sa vaše dieťa v takýchto zónach ocitne, aplikácia vás upozorní notifikáciou.

Family by Sygic - menu Family by Sygic - safe-zones

Funkcia Geofence vám poskytne informáciu, ak sa člen vašej rodiny priblíži k určenej polohe. Ak chcete vedieť, kedy vaše deti opustia dané miesto, poteší vás funkcia Track, ktorá pošle notifikáciu, keď sa tak stane. Check-in vám zase dá vedieť, kedy dieťa bezpečne dorazí na miesto určenia. Ďalšia užitočná funkcia Augmented reality umožňuje vidieť členov rodiny v reálnom priestore. Funkcia najlepšie funguje vo voľnom priestore, na ulici či v parku.

Family by Sygic - user-detail Family by Sygic - user-detail 2

Family by Sygic vám umožňuje byť s vašimi blízkymi v kontaktne aj cez správy. Posielať si ich môžete vrámci aplikácie zadarmo, bez ohľadu na operačný systém v smartfóne. V prípade núdze alebo ohrozenia je možné poslať SOS s presnou polohou dieťaťa.

Family by Sygic - alert Family by Sygic - quick-messages

Súkromie

Pri geolokačných službách je dôležité súkromie. S aplikáciou Family by Sygic viete o presnej polohe len vy a vaša rodina. Do aplikácie pozýva členov len  rodič – administrátor aplikácie, ktorý má kontrolu aj nad tým, aké informácie sa zobrazujú vrámci aplikácie.

Family by Sygic - family-members Family by Sygic - map-view

Spotreba dát a batérie

Ak sa rozhodnete začať používať túto aplikáciu, určite vám na um prídu dve základné otázky: čo na to môj dátový balíček a výdrž batérie? Odpoveď na prvú otázku je jednoduchá – Sygic nameral pri pravidelnej dvojminútovej aktualizácii prenesenie iba 1,8 MB dát mesačne, čo je priam neškodné a priateľné množstvo. Pri výdrži batérie je potrebné počítať so snížením výkonu. Pre čo najpresnejšiu polohu je potrebné mať zapnuté GPS, ktoré zvyšuje samotné nároky na batériu. Autori však prezentovali novú optimalizovanú funkciu v samotnej aplikácii, kde sa GPS zapína až pri zmene vysielača. Reálne testovanie však ukáže, ako používanie tejto aplikácie ovplyvní vybíjanie vášho smartfónu.

Zadarmo len do 31.1.2013 

Aplikácia je momentálne k dispozícii zadarmo len do konca januára. Odporúčame vám aplikáciu stiahnuť a vyskúšať, získate ročnú licenciu na prvý rok zadarmo. Od februára bude potrebné zaplatiť ročný poplatok vo výške 2,99 EUR. Suma sa vzťahuje na celú rodinu, bez obmedzenia počtu rodinných príslušníkov. Za aplikáciu zaplatí rodič – administrátor aplikácie.

 

8.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+