MojAndroid

Po niekoľkých zaujímavých špekuláciách ohľadom novej vlajkovej lode spoločnosti Samsung – Galaxy S IV, prichádzajú zaujímavé dohady od kórejského zdroja Enuri. Ten prináša správu nielen o tom, že toto zariadenie by malo byť predstavené už v apríli roku 2013, no ďalšie dohady spomínajú aj prítomnosť pera S Pen.

Okrem pera S Pen by nová vlajková loď mala poskytnúť aj funkcionalitu, ktorú ponúka nová séria zariadení Note. Reč je o funkcii Multiwindow a chýbať by nemalo ani rozpoznanie položenej ruky na displeji pri písaní stylusom. To bude veľmi pohodlné aj vďaka 5-palcovému displeju s FullHD rozlíšením 1920 x 1080 pixelov, ktorý by mal byť vyrobený AMOLED technológiou. Samsung takto odpovedá na novinky od konkurencie, ktorá rovnako ponúka displeje v rozlíšení FullHD s uhlopriečkou minimálne 5 palcov.

Pre doplnenie informácií, Samsung Galaxy S IV by mal na trh prísť so 4-jadrovým procesorom Exynos 5440, ktorý bude vyrobený 28 nm technológiou, čo zaručí vysokú úsporu energie. Procesor bude možno využívať ARM architektúru s 2 typmi jadier – jadrá A15 na náročné aplikácie a A7 jadro na operácie, ktoré nie sú náročné na výkon. Fotoaparát by mal v tomto zariadení disponovať rozlíšením 13 Mpix a telo smartfónu by malo mať hrúbku len 9,2 mm. Ostatné parametre sú zatiaľ otázne.

MôjAndroid.sk tipy na články: 

Kto sa už na príchod novinky od Samsungu teší tak, ako my ? :-)

Via PhoneArena

29.12.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+