MojAndroid

Aplikácia Dril prináša jednoduchý a efektívny spôsob učenia sa anglických slovíčok a fráz, ktorý je založený na metóde opakovania. V aplikácii nájdete učebnicu Headway Elementary, ktorá obsahuje 8 lekcii a celkovo 735 kartičiek s anglickými slovíčkami.

Celá aplikácia je založená na opakovaní slovíčok, ktoré si aktivujete v sekcii s názvom “Učebnice”. Tu si vyberiete slovíčka a frázy, ktoré sa chcete naučiť, a ktoré sa zobrazia v drile. Dlhým podržaním prsta na lekcii sa zobrazí menu, v ktorom môžete aktivovať/deaktivovať celé lekcie, 10 náhodne vybraných slovíčok alebo ich zobraziť, premenovať, či zmazať. Na výber tu nájdete aj možnosť importovania vlastných slovíčok, ktoré môžete vložiť dvoma spôsobmi – pomocou CSV súboru alebo vzdialene prostredníctvom drilapp.com.

  

Po vybraní celých lekcií alebo len niektorých slovíčok, môžete prejsť k drilovaniu, resp. k samotnému učeniu. Spustením drilu sa na obrazovke začnú zobrazovať vami vybrané kartičky, ktoré sa budú opakovať dovtedy, dokým nebudete vedieť všetky slovíčka naspamäť. Pri každom zobrazenom slove máte na výber zobrazenia odpovede, ku ktorej existuje päť rôznych stupňov “vedenia”.

  1. Vedel som to okamžite, kartička sa v drile už nezobrazí
  2. Vedel som to, ale musel som chvíľu rozmýšľať, kartička sa v drile znova zobrazí
  3. Vedel som to len približne s chybou. Kartička bude znova zobrazená
  4. Nevedel som to, ale už som to niekde videl/počul. Kartička bude znova zobrazená
  5. Nevedel som to, vidím to prvýkrát. Kartička bude znova zobrazená

Jednotlivé stupne vedenia slúžia najmä na zobrazenie štatistiky a výpočet priemernej známky. Vo všeobecných štatistikách nájdete informácie o učebniciach, lekciách, či počte aktivovaných kartičiek.

  

Aplikácia Dril je skvelý spôsob, ako si zapamätať anglické slovíčka a frázy. Je jednoduchá na použitie a jej nastavenie zvládne skutočne každý. O jej veľkom potenciály svedčí získanie prvého miesta v  kategórii Slovenské aplikácie súťaže Android Code 2012.

Verzia: 3.0.3en
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.0.3en
Aktuálna cena: Zdarma

20.12.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+