MojAndroid

Na čínskych webových stránkach Chip Hell sa objavili prvé informácie o pripravovanom čipe NVIDIA Tegra 4 s kódovým označením Wayne. Ten bude konkurovať najnovším štvorjadrovým procesorom spoločností Samsung a Qualcomm.

Tegra 4 je vyrobená rovnakým 28nm výrobným procesom, ako konkurenčný Snapdragon S4 a podľa Chip Hell obsahuje aj výkonnú grafiku so 72 grafickými jadrami. Takáto zostava by mala zabezpečiť až 20-násobne vyšší výkon ako Tegra 2, alebo tiež 6-krát viac výpočtovej sily, ako predchádzajúca generácia čipu – NVIDIA Tegra 3. Grafická jednotka nachádzajúca sa v Tegre 4, by mala bez problémov zvládnuť napájať displeje s rozlíšením 2,560 x 1600 a výstup s rozlíšením 1080p pri frekvencii 120Hz. Hovorí sa aj podpore pre 4K rozlíšenie, ktoré je až štvor­ná­so­bkom ak­tuál­ne­ho štan­dar­du 1080p. Chýbať by nemala ani podpora pre USB 3.0 a dual-channel pamäte DDR3L.

Procesor by mal aj naďalej pozostávať zo štyroch jadier a patentovaného piateho jadra, ktoré slúži pre úsporu energie. Jednotlivé jadrá sú však navrhnuté s novou ARM Cortex A15 architektúrou. Nový Tegra 4 čip by mal byť oficiálne predstavený už v 1Q budúceho roka.

Zdroj: engadget

18.12.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+