MojAndroid

Ak by ste sa chceli odlíšiť od davu ľudí používajúcich “klasické” smartfóny, tak potom by vašej pozornosti nemal uniknúť YotaPhone. Táto novinka dospela do štádia finálneho testovania a už v priebehu 3Q 2013 by sa mohla objaviť v Rusku a neskôr v 4Q 2013 aj na vybraných trhoch v Európe.

Čím by vás mohol YotaPhone zaujať je dvojica displejov pozostávajúca z klasického LCD s rozlíšením 1280×720 bodov a 200dpi E Ink displeja na zadnej strane. Obidva majú veľkosť 4,3 palca a sú chránené odolným sklom Gorilla Glass. Telefón je poháňaný dvojjadrovým procesorom Snapdragon S4 s taktom 1,5GHz a 2GB operačnej pamäte RAM. Nechýba ani 32GB vnútornej pamäte, 2100 mAh batéria a 12Mpix fotoaparát vrátane prednej 720p kamery. Telo zariadenia dosiahlo hrúbku 10mm a hmotnosť sa zastavila na hodnote 140g.

Dvojica displejov funguje na základe vlastného softvéru a API spoločnosti – nejde tak o zrkadlenie hlavného predného displeja. Zadný E Ink displej slúži napríklad na zobrazenie notifikácií, kníh alebo iných dát poskytnutých inými aplikáciami. Výhodou zadného E Ink displeja  je najmä jeho minimálna spotreba a výborná čitateľnosť na priamom slnku. S telefónom si tak môžete vždy bez problémov prečítať svoje správy, obľúbené knižné tituly či upozornenia, bez ohľadu na okolité svetelné podmienky. Navyše ak budete používať primárne len zadný displej, predĺži sa aj výdrž batérie.

Ako sme už v úvode spomínali, YotaPhone sa na trh dostane najskôr v 3Q budúceho roka. Cena tohto zaujímavého telefónu zostáva zatiaľ neznáma.

Zdroj: engadget

12.12.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+