MojAndroid

Samsung Galaxy SIII sa stal v 3Q tohto roku najpredávanejším smartfónom na svete, keď počtom predaných kusov prekonal iPhone 4S. V období medzi júlom a septembrom 2012 sa podarilo Samsungu predať viac ako 18 miliónov kusov tohto smartfónu. Naproti tomu sa konkurenčnej spoločnosti Apple podarilo predať len 16,2 milióna iPhone 4S.

Trhový podiel obidvoch spoločností a ich vlajkových lodí, sa v treťom kvartáli pohyboval na úrovni 10%. Samsung však predbehol Apple aj v tejto oblasti a so svojim smartfónom si ukrojil 10,7% podiel svetového trhu. To znamená, že každý desiaty predaný smartfón bol Galaxy SIII. Apple sa držal v tesnom závese za Samsungom a získal si 9,7% podiel v počte predaných kusov iPhone 4S. Ešte v 2Q bola situácia trochu iná, iPhone 4S s 19,4 miliónmi predaných kusov vládol trhu a jeho trhový podiel bol 12,7%. Samsung v 2Q nemal veľkú šancu túto situáciu ovplyvniť, keďže Galaxy SIII sa začal predávať až koncom mája.

Musíme však pripomenúť, že zákazníci vyčkávali aj na predstavenie nového iPhonu 5 s podporou LTE a novým operačným systémom, čo sa prejavilo aj na zníženom záujme o iPhone 4S. Už koncom septembra bol však spustený predaj iPhonu 5, ktorého sa v posledných dňoch 3Q predalo viac ako 6 miliónov kusov. Očakávame preto, že Apple v poslednom kvartáli zosadí Samsung a jeho iPhone sa opäť stane najpredávanejším smartfónom na svete.

Zdroj: androidauthority

8.11.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+