MojAndroid

Populárnosť tabletov v dnešnej dobe neustále narastá a preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť nový seriál s názvom “Začíname s Android tabletom“. Seriál je určený najmä pre úplných začiatočníkov a postupne v ňom vysvetlíme ako používať a nastaviť Android tablet. V našom seriáli budeme všetky funkcie demonštrovať na zariadení Prestigio MultiPad 5097Pro, ktoré funguje s operačným systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Partner seriálu Začíname s Android tabletom je spoločnosť Prestigio www.prestigio.sk

Dnes sme pre vás pripravili ešte jednu časť seriálu Začíname s Android tabletom. Dnes si tak predstavíme 5 zaujímavých aplikácií, ktoré by vám mohli uľahčiť prácu na vašom Android zariadení.

Pulse News

Jedna z najkrajších čítačiek dostupných pre Android, ktorá navyše ponúka aj široké portfólio funkcií. Aplikácia s názvom Pulse News je zadarmo dostupná na Google Play a svojim používateľom ponúka mozaikové zobrazenie článkov z obľúbených portálov. Pridávať môžete ľubovoľné RSS zdroje a využiť sa dajú aj zdroje, ktoré máte uložené v online čítačke spoločnosti Google s názvom Google Reader.

 

Ak sa vám nejaký článok zapáči, môžete si ho uložiť na prečítanie neskôr alebo ho zdieľať prostredníctvom sociálných sietí Facebook, Twitter či Google+. Podporované sú aj ďalšie služby ako Instapaper, Read it Later a Evernote.  Každý článok je možné zobraziť v dvoch náhľadoch – v zjednodušenom alebo webovom. Všetky zdroje sa synchronizujú pomocou vášho konta na Pulse.me.

Total Commander

Total Commander patrí k najlepšie vybaveným aplikáciam pre správu súborov vo vašom Androide. Ponúka používateľské prostredie prispôsobené pre prácu na väčších uhlopriečkach displejov a samozrejme nechýbajú ďalšie funkcie určené pre prácu so súbormi. Okrem kopírovanie, mazania, premiestňovania, premenovania súborov a vytvárania adresárov, môžete s Total Commanderom aj vytvárať archívy, vyhľadávať, posielať súbory cez Bluetooth či pridávať vlastné záložky.

 

Medzi funkciami nájdete aj:

  • Audio/Video-Player – dokáže streamovať z Internetu a pomocou aktualizovaných pluginov
  • Drag&Drop – kopírovanie podržaním prsta na ikone súboru a jej premiestnením do druhého okna
  • Nastavenie vlastníka a skupiny pre jeden alebo skupinu súborov
  • Root mode: vyžadovanie povolenia pri kopírovaní, mazaní a ukladaní v editore
  • Vlastný formát dátumu a času
Do aplikácie si môžete tiež doinštalovať ďalšie pluginy pre prístup k dátam zdieľaných v lokálnej sieti alebo plugin pre FTP klienta. Total Commander je zadarmo dostupný na Google Play.
Verzia: 2.90
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.90
Aktuálna cena: Zdarma

Social Frame Free HD Slideshow

Pomocou aplikácie Social Frame Slideshow sa z vášho tabletu môže razom stať digitálny fotorámik. Stačí ak spustíte aplikáciu a nastavíte kontá pre sociálne siete Facebook a Twitter. Následne môžete nastaviť, ktoré albumy či fotografie vašich priateľov sa budú v aplikácii zobrazovať. Synchronizovať môžete fotografie z vašich vlastných albumov, fotografie na ktorých ste boli označený alebo snímky vašich priateľov. V bočnom menu nájdete aktuálne novinky z vyššie spomínaných sociálnych sietí a aplikáciu môžete využiť aj na čítanie správ z RSS. V ľavom hornom rohu nájdete informácie o aktuálnom čase a počasí.

 

Fotografie sú v aplikácii zobrazované v podobe slideshow s rôznymi efektami – na výber je niekoľko prechodových efektov, možnosť fotografie priblížiť a orezať alebo zobraziť fotografie tak, aby boli roztiahnuté na celý displej či v ich originálnych proporciách. Nastaviť môžete dĺžku trvania slideshow, maximálny počet fotografií, ktoré sa môžu synchronizovať alebo tiež to, kedy sa má vypnúť displej. Priamo z prostredia aplikácie môžete pridávať statusy, alebo ďalej zdieľať svoje fotografie napríklad pomocou e-mailu. Aplikácia je dostupná zadarmo na Google Play podporovaná reklamami alebo v platenej verzii bez reklám.

Verzia: 2.1.6
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.1.6
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.1.6
Pôvodná cena: 1,89 €
Aktuálna cena: 2,75 €
Verzia: 2.1.6
Pôvodná cena: 1,89 €
Aktuálna cena: 2,75 €

DropBox

DropBox patrí k tým najpopulárnejším cloudovým službam, ktorú môžete využiť nielen priamo zo svojho Androidu, ale aj na konkurenčnej platforme iOS a desktopových operačných systémoch Windows, Linux či Mac OS X. Po registrovaní získate 2GB úložného priestoru zadarmo, ktorý môžete ďalej rozširovať rôznymi spôsobmi. Dáta navyše získate napríklad pozývaním ďalších ľudí alebo uploadovaním fotografií na DropBox. Rôzni výrobcovia tiež ponúkajú pri zakúpení ich zariadení rôzne bonusové balíky, niekedy do výšky až 50GB – obmedzené sú však časovým obdobím jedného alebo dvoch rokov. Samotná aplikácia dobre poslúži pri synchronizácii dát naprieč všetkými vašimi zariadeniami.

 

Verzia: 88.2.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 88.2.2
Aktuálna cena: Zdarma

SK & CZ Android aplikácie

Ako fanúšikom dobrých aplikácií by vám v tablete určite nemala chýbať ani aplikácia s názvom SK & CZ Android aplikácie, ktorá vám ponúkne prehľadný zoznam slovenských a českých aplikácií. Zoznam v súčasnoti ponúka už takmer 300 aplikácií prehľadne roztriedených do kategórií, s odkazom na ich stiahnutie a recenzie na MojAndroid.sk. Kategórie aplikácií sú rozdelené do dvoch podmnožín: aplikácie a hry. V časti aplikácie nájdete zoradenie appiek podľa kategórií ako Biznis, Cestovanie a lokálne, Doprava, Financie, Hudba a audio a ďalšie. Hry sú rozdelené do piatich kategórií: Arkády a akčné, Logické a hlavolamy, Oddychové, Športové a Závodné a preteky. Pri každej kategórii je označené číslom aj celkový počet aplikácií, ktoré sa v danej kategórii nachádzajú.

 

VIDEO:

Ak máte aj vy svoju obľúbenú aplikáciu, bez ktorej sa nezaobídete na svojom tablete, napíšte nám ju do komentárov.

Zoznam všetkých častí seriálu:

  1. Prvé spustenie tabletu a nastavenia
  2. Zoznámenie sa so systémom, triky s widgetami a aplikáciami
  3. Nastavenie emailovej schránky 
  4. Google Play Store – sťahujeme aplikácie 
  5. Elektronické knihy – tipy na aplikácie 
  6. Sledovanie filmov – tipy na aplikácie + mini HDMI
  7. Počúvanie hudby – tipy na aplikácie
  8. Kancelárske nástroje – úprava dokumentov na tablete
  9. Hry na tablet 
  10. Tipy na aplikácie (aktuálna časť)

Ak máte záujem prispieť vlastnými postrehmi a problémami so svojím tabletom, napíšte nám vaše reakcie do komentárov a budeme sa podrobnejšie venovať aj vašim témam.

20.10.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+