MojAndroid

Ohľadom 5 palcového telefónu spoločnosti HTC sme už čo to popísali. Posledné informácie hovorili o zariadení, ktoré by malo byť vybavené 5 palcovým Full HD displejom a ďalšími výkonnými komponentami. Dnes je však všetkým dohadom koniec, pretože spoločnosť HTC  predstavila v Japonsku J Butterfly.

HTC J Butterfly je smartfón vybavený 5 palcovým Super LCD 3 displejom s Full HD rozlíšením, ktorého hustota pixelov  dosahuje neuveriteľných 440 PPI. Poháňaný je výkonným štvorjadrovým procesorom Snapdragon S4 Pro s taktovaním 1,5GHz a 2GB RAM. Táto dvojica v spojení s grafickým čipom Adreno 320, zabezpečí dostatočný výkon pri všetkých činnostiach, ktoré by ste s telefónom mohli robiť. Zariadeniu nechýba ani 16GB vnútorná pamäť, ktorá je rozšíriteľná pomocou micro SD pamäťových kariet a samozrejmosťou je aj prítomnosť 8Mpix fotoaparátu a prednej 2,1Mpix kamery. HTC J Butterfly váži 140g a jeho telo je dokonca odolné voči vode (IPX5). Operačným systémom je Android 4.1 Jelly Bean.

Novinka podporuje všetky globálne mobilné siete, vrátane GSM a UMTS. Nechýba podpora pre WiFi  802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0 a NFC. Napájaná je batériou s kapacitou 2020mAh. HTC J Butterfly bude v Japonsku dostupný od decembra v bielej, červenej a čiernej. Na svetových trhoch tento smartfón pravdpodobne neuvidíme, no 5 palcový displej s Full HD rozlíšením by sa mohol objaviť v iných modeloch, ktoré budú dostupné aj v našich končinách.

 

Zdroj: endgadget

17.10.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+