MojAndroid

Spoločnosť Intel prednedávnom oznámila, že sa zameriava na ďalší rozvoj procesorov svojej značky a pridáva na počte jadier a príde aj s podporou LTE sietí. Intel sa vyjadril, že podpora LTE sietí v procesoroch tejto značky by sa mohla objaviť už koncom tohto alebo začiatkom budúceho roku. Intel vlastne len dobieha to, čo už ostatní výrobcovia ako Qualcomm, Samsung, Broadcom, MediaTek a Texas Instruments vo svojom vývoji dosiahli. Trh procesorov pre mobilné zariadenia sa navyše pravdepodobne zúži o jedného výrobcu v podobe Texas Instruments, ktorý zvažuje svoju ďalšiu stratégiu.

Ak sa pozrieme na trh mobilných zariadení z pohľadu výrobcov a dodávateľov procesorov, ovláda ho jednoznačne spoločnosť Qualcomm s podielom 48 percent a ziskom viac ako 5 miliárd amerických dolárov. Na druhej strane Intel má podiel len približne 0,2 percenta.

Navyše, rast v segmente mobilných zariadení a procesorov pre ne je až na úrovni 61 percent, čo umožňuje dostatočný potenciál na pripojenie výrobcov a dodávateľov investovať do tohto segmentu trhu. Skúsenosti spoločnosti Intel zo sveta počítačov by mohli napomôcť snahe zvýšiť podiel v segmente dodávky procesorov pre mobilné zariadenia, no Intel musí jednoznačne vsadiť na vývoj a vytvárať konkurencieschopné procesory s rozšírenými možnosťami. Uvidíme, ako sa bude dariť Intelu po vstúpení na trh s procesormi podporujúcimi dve jadrá a LTE siete.

Zdroj, foto: TechCrunch, StrategyAnalytics

6.10.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+