MojAndroid

Na Google Play sa množia aplikácie zameriavajúce sa na dopravu, cestovné poriadky a kupovanie cestovných lístkov, preto sme sa rozhodli, že vám zhrnieme tie najlepšie aplikácie týkajúce sa tejto oblasti v ďalšom dieli nášho seriálu Aplikácie pre môj Android. Nižšie si teda môžete prezrieť zoznam tých najlepších a najsťahovanejších aplikácií, ktoré vám pomôžu pri cestovaní, či už cestujete vlakom, autobusom alebo MHD. Keďže sme sa cestovaniu ako takému už v Aplikáciách pre môj Android venovali, zameriame sa tentokrát na aplikácie určené len pre Slovensko a Česko.

Nakoľko existuje viacero typov aplikácií, ktoré sa venujú doprave, rozdelíme si náš článok na dve časti:

  1. časť: Cestovné poriadky a informačné aplikácie
  2. časť: Aplikácie na kupovanie lístkov pre MHD, parkovanie a iné

CG Transit

Ako prvú by sme vám určite chceli predstaviť aplikáciu CG Transit. Ide o veľmi dobre spracovanú aplikáciu, ktorá ponúka offline cestovné poriadky pre vlaky a autobusy na území Slovenska a Českej republiky. Na začiatku si len vyberiete, ktorú databázu si chcete stiahnuť a akonáhle sa databáza stiahne, máte k dispozícii komplexné cestovné poriadky kdekoľvek, aj bez pripojenia k internetu. Túto aplikáciu odporúčame hlavne tým, ktorí často cestujú a nemajú predplatený dátový balík od operátora.

      

Verzia: 3.1.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.1.4
Aktuálna cena: Zdarma

Sygic: GPS Navigation

Či už cestujete autom alebo pešo, keď sa stratíte, ako prvé zapnete GPS navigáciu. Tých je na trhu hneď niekoľko, no len máloktorá sa vyrovná tej zo Slovenska. Zrejme každý z vás pozná Sygic, perfektnú navigáciu zo slovenskej dielne. Podobne spracované mapy, pokročilé možnosti navigovania, jedinečné funkcie a systémy – to je len niekoľko nesporných výhod tejto navigácie, ktorá si svoje miesto našla už v miliónoch zariadení po celom svete. Prvých 14 dní po nainštalovaní máte túto navigáciu dostupnú zadarmo, potom si ju budete musieť zakúpiť. Veríme však, že ak využívate GPS pravidelne, zaplatíte Sygic s úsmevom na tvári.

      

Verzia: 17.3.21
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 17.3.21
Aktuálna cena: Zdarma

imhd.sk

Aj slovenský serve imhd.sk už má svoju vlastnú Android aplikáciu. Takisto tu nájdete komplexné cestovné poriadky a určite poteší aj možnosť plánovania cesty. Pokiaľ viete, že budete mimo dosah Wi-Fi a internetu, môžete si cestovné poriadky takisto stiahnuť do pamäte a pristupovať k nim kedykoľvek potom. Priamo v aplikácii si môžete kúpiť aj cestovný lístok na MHD.

      

Verzia: 16.2.20
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 16.2.20
Aktuálna cena: Zdarma

Pubtran

Veľmi pekne spracované cestovné poriadky pre Českú republiku ponúka bezplatná aplikácia Pubtran. Okrem dráh liniek tu je dostupný aj plánovač cesty a určite poteší aj prítomnosť podrobného rozpisu zastávok jednotlivých spojov. Pokiaľ sa chystáte cestovať v Českej republike verejnou dopravou, určite si túto aplikáciu stiahnite.

      

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Natankuj.sk

Ak ste sa rozhodli, že budete cestovať autom, určite si nainštalujte aplikáciu Natankuj.sk. Pri dnešnej cene pohonných hmôt sa vám táto aplikácia veľmi zíde, nakoľko vám dokáže prezradiť ceny pohonných látok v okolí a dokonca ponúka aj informácie ako policajné hliadky, či dopravné informácie. Jednoducho, pre každého cestujúceho motoristu nutnosť.

      

Chcem Taxi! Slovensko

Ak ste v neznámom meste, je celkom normálne, že zmeškáte niektorý zo spojov alebo len jednoducho prehliadnete autobus, na ktorý ste mali nastúpiť. V tom prípade (ak sa niekde veľmi ponáhľate) budete potrebovať zrejme taxík. Môžete obehať všetky bary v okolí a pýtať si číslo na ten najlacnejší alebo najspoľahlivejší, alebo si môžete stiahnuť aplikáciu Chcem Taxi! Slovensko a získať tak komplexnú aplikáciu so všetkými potrebnými informáciami zadarmo.

      

Jízdní řády

Tak, ako naši českí susedia využívajú služby našej železničnej spoločnosti, jazdíme často vlakmi v Čechách aj my. Principiálne je jedno, či tými vlakmi jazdí Čech alebo Slovák, cestovné poriadky českých vlakov sa hodia obom. Aplikácia Jízdní řády ponúka pekne spracované a komplexné cestovné poriadky pre vlaky v Česku, dostupné sú detailné informácie o jednotlivých spojoch a poteší aj prítomnosť cestovných poriadkov pre autobusy a MHD.

      

Verzia: 2.4.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.4.1
Aktuálna cena: Zdarma

TripAdvisor

Ak ste prišli do neznámeho mesta a chcete sa porozhliadať po kultúrnych, historických alebo iných pamiatkach a práve nemáte po ruke mapu, stačí, aby ste si stiahli bezplatnú aplikáciu od TripAdvisor. Toto štúdio totižto vyrobilo perfektných turistických sprievodcov pre viaceré svetové mestá, medzi ktoré patrí napríklad aj Praha či Budapešť. V samostatnej aplikácii pre každé mesto sú dostupné offline mapy a recenzie pamiatok, múzeí, reštaurácií, hotelov a pod. Nižšie nájdete odkaz na sprievodcu pre Prahu a Budapešť, pre viac miest kliknite na názov vývojárskeho štúdia, čo vám ukáže všetky aplikácie od tohto autora.

      

Poloha vlaku

Jednoduchá aplikácia od slovenského vývojára Martina Mančušku vám umožní rýchlo a jednoducho zistiť polohu vlaku podľa jeho popisného čísla. To je výhodné v situáciách, kedy sa rozhodujete, na ktorý vlak pôjdete alebo vtedy, keď okolo vás prejde vlak a vy sa s kamarátom stavíte o 10€, že to bol IC a nie rýchlik :-)

    

Meškanie vlaku

Autor predošlej aplikácie má na svedomí aj aplikáciu Meškanie vlaku. Tá je principiálne podobná tej predošlej aplikácii, avšak tu nezistíte polohu daného vlaku, ale jeho meškanie. Vlaky vyhľadávate takisto pomocou popisného čísla.

    

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

emhade

Do nášho zoznamu patrí aj slovenská aplikácia emhade. Ide o pekne spracované cestovné poriadky s vyhľadávaním pre slovenské mestá Bratislava, Košice, Žilinu a Prešov. Spoje môžete vyhľadávať podľa zastávok, adries a známych objektov. K dispozícii sú aj upozornenia pre odchod vami zvoleného spojenia.

    

Verzia: 1.44
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.44
Aktuálna cena: Zdarma

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Cestovné poriadky a informačné aplikácie
  2. časť: Aplikácie na kupovanie lístkov pre MHD, parkovanie, atď.
4.10.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+