MojAndroid

Po dlhšej dobe prinášame ďalšiu časť nášho seriálu Aplikácie pre môj Android. Nakoľko je začiatok ďalšieho školského roka, pripravili sme výber tých najlepších aplikácií pre školákov. V tomto článku teda nájdete všetky aplikácie, ktoré by sa mohli vám, či vašim deťom hodiť pri každodennom študentskom živote. Aplikácie si rozdelíme do 2 kategórií – pre základné školy a pre stredné a vysoké školy. Takže pripraviť Android zariadenia, začíname! :-)

Článok je rozdelený na dve časti:

1. časť: Aplikácie pre študentov základných škôl
2. časť: Aplikácie pre žiakov stredných a vysokých škôl 

Aplikácie pre študentov základných škôl

Samo Coloring for Kids

Ako prvú si predstavíme slovenskú aplikáciu Samo coloring for Kids, ktorú predstavilo štúdio CodeCarpet od Martina Adámeka. Aplikácia je určená pre deti a obsahuje omaľovanky, zadarmo môžete vyfarbovať obrázky zvierat, geometrických tvarov a čísel. Ak vás táto aplikácia osloví, môžete si dokúpiť ďalšie obrázky zvierat a motýľov. Cena za ďalšiu sériu obrázkov je 1,19 EUR.

Kids Math

Pre najmenších tu máme peknú aplikáciu na základy matematiky. Pomocou obrázkov a pekného farebného prostredia môžu prváci či druháci precvičovať svoje matematické znalosti a počítať základné matematické príklady. V aplikácii sa vyskytuje aj niekoľko anglických výrazov, takže je potrebná aj prítomnosť rodiča, či staršieho súrodenca so znalosťou angličtiny, aby študentovi pomohli s nezrozumiteľnými zadaniami úloh.

    

Verzia: 3.0.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.0.4
Aktuálna cena: Zdarma

Kid Numbers And Math

Pre najmenších je určená aj aplikácia Kid Numbers And Math. Ide rovnako o veľmi pekne spracovanú aplikáciu, ktorá prináša aj množstvo obrázkov a názorných úloh, takže pre vášho malého žiaka/žiačku nebude problém zvládnuť základné matematické operácie. K dispozícii máte niekoľko kategórií príkladov a typov úloh, preto si môžete vybrať vždy to, čo je v škole aktuálne.

  

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

Math Workout

Pre starších žiakov tu máme aplikáciu Math Workout, ktorá je vlastne zbierkou niekoľkých desiatok matematických príkladov, ktoré treba vyriešiť čo najrýchlejšie a správne. K dispozícii je takisto veľké množstvo kategórií príkladov, takže si môžete vybrať  toho, čo vás baví alebo naopak, z čoho máte nedostatky. V konečnej fáze si môžete porovnať výsledok so žiakmi z celého sveta a zistiť, či ste boli lepší, než oni.

    

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Pocket Geometry

Ak máte problémy s geometriou, slovenská aplikácia Pocket Geometry je pre vás ako stvorená. Okrem veľkého množstva vzorcov táto aplikácia ponúka aj ich priame vypočítanie po zadaní údajov, čo pomôže hlavne tým lenivejším. Túto funkciu však môžu využiť aj rodičia, pokiaľ si robia domáce úlohy so svojimi deťmi a vzorce im už akosi “vypadli z hlavy”.

  

Verzia: 2.5.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.5.0
Aktuálna cena: Zdarma

Dictionary Slovak English Free

Výborná pomôcka pre všetkých, ktorí sa učia angličtinu. Offline slovník prekladá a vysvetľuje slová z angličtiny, čo je výborné, ak potrebujete preložiť neznámy text alebo frázu a momentálne nemáte pripojenie na internet. Takýto slovník samozrejme využijete v každodennom živote, nielen v škole. Pokiaľ ste pripojení k internetu, môžete využiť aj Google Translate, prekladač spoločnosti Google, ktorý dokáže preložiť aj celé vety.

    

Verzia: 4.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 4.0
Aktuálna cena: Zdarma

My Class Schedule

Každý z nás má problém s rozrhom. Zapamätať si toľko hodín a ich presné poradie je pre mnohých nemožné a nedokážu to ani po niekoľkých mesiacoch. Práve pre nich je určená aplikácia My Class Schedule, v ktorej si stačí rozvrh nastaviť raz a potom sa naň už len pozerať kedykoľvek vo svojom mobile či tablete. K dispozícii je aj niekoľko widgetov. Veľmi pekný rozvrh ponúka aj český operátor Vodafone – Školní rozvrh.

    

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Easy Calculator

Jednoduchá kalkulačka, ktorá vám výborne poslúži na vypočítanie akéhokoľvek príkladu. Okrem základných matematických funkcií a doplnkov ako pamäť, táto kalkulačka ponúka aj pokročilé nastavenia operácií a výsledkov. K dispozícii je aj vypísanie postupu pod seba.

    

Verzia: 1.3.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.3.1
Aktuálna cena: Zdarma

Lingibli 

Perfektná aplikácia pre učenie sa cudzích jazykov. Ako prví na svete vytvoril tím Lingibli aplikáciu, ktorá vám pomôže učiť sa cudzie jazyky všetkými zmyslami. Okrem QR kódov sa môžete tešiť aj na hovorenú reč, frázy či kompletné vety. Viac sa o tejto aplikácii dočítate v našom článku – MôjAndroid.sk TIP: Lingibli – nádejný slovenský projekt na výučbu jazykov! (pridané všetky cudzie jazyky)

    

Verzia: 11
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 11
Aktuálna cena: Zdarma

Článok je rozdelený na dve časti:

1. časť: Aplikácie pre študentov základných škôl
2. časť: Aplikácie pre žiakov stredných a vysokých škôl 

11.9.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+