MojAndroid

O aplikácii Prey Anti-Theft sme vás informovali ešte v roku 2010. Vtedy niesla aplikácia názov Prey Phone Tracker a primárne slúžila na hľadanie strateného alebo odcudzeného Android zariadenia. Táto aplikácia bola obľúbená vďaka svojej jednoduchosti a multi-platformovému rozhraniu, ktoré umožňovalo zariadenie vyhľadať pomocou SMS správy z iného zariadenia alebo cez webový prehliadač. Dnešným dňom je na Google Play Store nová verzia tejto aplikácie, ktorá okrem úplne nového prostredia prináša aj vylepšené funkcie a efektívnejšie systémy na vyhľadávanie vášho zariadenia s operačným systémom Android, iOS,  Linux, Ubuntu, Windows alebo Mac OS.

Prey Anti-Theft je aplikácia, ktorá slúži na sledovanie strateného alebo odcudzeného zariadenia. Nová verzia tejto aplikácie ponúka úplne nové grafické prostredie, vylepšené funkcie a novinku v podobe Camouflage Módu. Práve mód kamufláže je veľmi zaujímavý. Vy si totižto nainštalujete aplikáciu Prey do vášho zariadenia a v prípade, že vám zariadenie niekto odcudzí, ho môžete sledovať vďaka kamufláži bez toho, aby niečo tušil. Ak je totižto zapnutá kamufláž, po spustení sa aplikácia Prey tvári ako obyčajná hra, ktorá čaká na to, kto si ju zahrá. Žiadna hra sa ale po spustení aplikácie nespustí, zlodej uvidí len domácu obrazovku s motívom vojnovej hry, ktorá si od neho žiada heslo pre pokračovanie. Ak však zlodej heslo nevie, jediné, čo môže spraviť, je stlačenie tlačidla späť či domov, prípadne zavretie programu v PC. Vôbec tak netuší, že vy ho od svojho PC sledujete a vďaka aplikácii Prey presne viete, kde sa nachádza.

Svoje počiatky má Android aplikácia Prey datované pri spustení prvej verzie operačného systému Android. Na Google Play tak bola už dlhú dobu, počas ktorej sa nedočkala žiadnej aktualizácie. Počas tej dlhej doby prišlo na trh nielen niekoľko stoviek nových zariadení, ale aj niekoľko verzií OS Android a hlavne tablety, kvôli ktorým museli autori pretvoriť celé prostredie od základov. Nové prostredie je tak kompatibilné so všetkými zariadeniami a rozlíšeniami. Novinkou je aj volenie si svojho “hrdinu”. Ide o osobu, ktorá bude SMS správou kontaktovaná v prípade, že niekto vo vašom Android zariadení vymení SIM kartu. Volenie si tejto osoby je v novej verzii už súčasťou nastavení, čo mnohým používateľom pri starej verzii aplikácie chýbalo.

            

Nová verzia aplikácie Prey Anti-Theft prináša aj novinku v podobe viacerých pripojení. Pri odcudzení vášho zariadenia tak môžete zlodeja lokalizovať buď pomocou GPS súradníc alebo pomocou 3G siete vášho operátora, čo využijete hlavne v prípade, že zlodej bude niekde v budove, kde je signál GPS takmer nulový. K dispozícii sú aj vzdialené príkazy ako vyvolanie alarmu, zobrazenie správy pre zlodeja či uzamknutie zariadenia na heslo. Samotné lokalizovanie odcudzeného zariadenia môžete spustiť buď v internetovom prehliadači alebo zaslaním SMS správy s vopred určeným textom na vaše telefónne číslo.

  

Toto všetko sú chvályhodné funkcie, ktoré robia túto aplikáciu výnimočnou. Pokiaľ sa teda aj vy bojíte odcudzenia či straty vášho zariadenia, určite si Prey nainštalujte. Nastavenia samotnej aplikácie sú veľmi jednoduché a v prípade nutnosti viete svoje zariadenie lokalizovať do niekoľkých minút. Aplikácia Prey Anti-Theft je dostupná bezplatne na Google Play Store, nainštalovať si ju môžete pomocou nášho odkazu nižšie. Webové prostredie nájdete na stránke preyproject.com, kde sa môžete aj zaregistrovať a stiahnuť si Prey pre všetky vaše zariadenia. Ak sa vám Prey Anti-Theft páči, môžete si zakúpiť jeho plnú verziu, ktorá vás vyjde na minimálne 5 USD mesačne.

  

Verzia: 1.8.0
Aktuálna cena: Zdarma

5.9.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+