MojAndroid

Čínska spoločnosť Xiaomi, ktorá stojí za prvým telefónom s populárnou MIUI ROM, dnes ráno v Pekingu predstavila dvojicu nových smartfónov s označeniami Mi2 (Mi-Two) a 1S. Xiaomi so svojim Mi-two smartfónom dokonca predbehol konkurenciu v podobe veľkých výrobcov, ako HTC, Motorola alebo  Sony, keď vo svojom novom modeli integroval najnovší procesor spoločnosti Qualcomm – Snapdragon S4 Pro s výkonnou grafikou Adreno 320 (APQ8064). Štyri jadrá tohto procesora môžu v prípade potreby pracovať až na frekvencii 1,5GHz. V spojení s veľkou operačnou pamäťou RAM o kapacite 2GB, tak ide o jeden z najvýkonnejších smartfónov dostupných na trhu. Spoločnosť dokonca tvrdí, že jej Mi-two smartfón v testoch výkonu hravo porazí aj  Samsung Galaxy SIII.

Xiaomi Mi2 je ďalej vybavený 16GB vnútornou pamäťou rozšíriteľnou pomocou micro SD, 4,3 palcovým IPS displejom od Sharpu s rozlíšením 1280×720 bodov, 8 Mpix fotoaparátom, a prednou 2Mpix kamerou. V telefóne sa nachádza tiež USB port kompatibilný s HDMI (MHL) a nechýba ani podpora rýchlych dátových prenosov technológiou HSPA+. Svojou prítomnosťou poteší aj batéria s kapacitou 2000mAh, ktorá môže byť nahradená za batériu s kapacitou až 3000 mAh. Ako operačný systém je samozrejme použitá MIUI ROM s Androidom 4.1 Jelly Bean. Nakoniec prezradíme to najlepšie a to je cena zariadenia. Mi-two sa bude v Číne predávať za neuveriteľných 314 amerických dolárov, čo je po prepočte len 264 eur! Skvelý pomer cena/výkon, ktorý necháva v hanbe aj tých najväčších svetových výrobcov mobilných telefónov.

Iným zariadením, ktorým sa čínska spoločnosť pochválila je Xiaomi 1S. Tento smartfón strednej triedy je poháňaný 1,7GHz dvojjadrovým procesorom Snapdragon S4, 1GB RAM a do výbavy dostal aj 4GB vnútornej pamäte, 8Mpix fotoaparát, 2Mpix prednú kameru a 4 palcový displej. Na trh bude uvedený 23. augusta a bude sa predávať za 235$, čo v našej mene predstavuje približne 200€.

Zdroj: androidauthority, Xiaomi

16.8.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+