MojAndroid

Letné a teplé dni sú stále aktuálne a my sme si opäť pre vás pripravili test zaujímavého príslušenstva pre vaše Android telefóny. Vyskúšali sme niekoľko zaujímavých púzdier, ktoré ochránia váš smartfón proti vode a zabehali sme si s neoprénovým púzdrom na ruku.

Belkin neoprénové púzdro na ruku pre Samsung Galaxy SIII / S3

 

Ak pravidelne behávate a radi by ste si merali svoje športové výkony niektorou Android aplikáciou vo svojom mobile, poteší vás púzdro na ruku. Belkin neoprénové púzdro pre Samsung Galaxy SIII je vyrobené z ľahkého a pohodlného materiálu. Púzdro je možné pripevniť na rukáv trička alebo priamo na ruku – neoprénový materiál  je príjemný a neškriabe. Telefón sa jednoducho vkladá cez horný otvor a displej vidíte cez priehľadnú časť púzdra. Počas behu si tak môžete kontrolovať aktuálny stav, prípadne počúvať hudbu cez slúchadlá. Výrobcovia nezabudli ani na priestor na kľúče.

Športové púzdro Belkin si môžete zakúpiť za cenu 19,96 EUR v predajni Sunnysoft.sk.

 

 

Aquapac Medium Electronics Case 348 – vodeodolné púzdro pre Samsung Galaxy SIII a HTC One X

Ak plánujete výlety do prírody, prípadne na kúpaliská, ochrániť svoje zariadenia môžete aj vodeodolnými púzdrami. Aquapac 348 je vodeodolné púzdro, ktoré dokáže váš mobil urdžať v suchu. Púzdro tak ochráni váš smartfón nie len pre vodou ale aj proti piesku, prachu a blatu. Púzdro je priesvitné a aj cez obal je možné ovládať niektoré funkcie zariadenia cez kapacitný displej. My sme si vyskúšali ponorenie do vody pri natáčaní videa. Púzdro spľňa štandard IPX8 a tak môžete púzdro ponoriť do hĺbky až päť metrov po dobu jednej hodiny. Do púzdra zmestíte napríklad aj malý fotoaparát alebo iné menšie zariadenia, rozmery púzdra sú 150×200 mm. V balení nechýba ani šnúrka na krk.

 

Cena Aquapac Medium Electronics Case 348 je 17,96 EUR v predajni Sunnysoft.sk

 

 

Krusell vodotesné púzdro SEaLABox XL Sam Galaxy S/SII, HTC Sens./Desire/HD, SE Arc (čierna

Ako posledné si predstavíme unikátne púzdro od švédskej spoločnosti Krusell. Vodotesné púzdro Krusell SEaLABox bolo navrhnuté pre jednoduché fotenie a natáčanie videa pod vodou. Púzdro má špeciálny systém vkladania telefónu, ktorý pozostáva z dvoch častí.

Posielanie SMS, písanie emailov, fotenie či natáčanie nie je problém. Závisí to však aj od typu telefónu. Pri používaní telefómu v púzdre sme narazili na jeden problém: ak zariadenia nemá hardvérové tlačidlo v spodnej časti, telefón je nepoužiteľný. Gumové púzdro je v pevnom plastovom rámčeku a preto je nemožné používať horné a bočné tlačidlá.

Púzdro spĺňa štandard IPX7, čo zaručuje vodeodolnosť v hĺbke jeden meter po dobu 30 minút. V balení je praktická šnúrka pre zavesenie na krk. Púzdro má (vnútorné) rozmery 129 × 68 × 16mm a je kompatibilné so zariadeniami ako HTC Desire, Desire HD, EVO 3D, Huawei Ascend G300, Huawei U8650 Sonic, Huawei U8800 Ideos X5, LG E900 Optimus 7, LG Optimus 2X, LG Optimus Black P970, Samsung Galaxy I9103, Google Nexus S, Sony Xperia P, Sony Xperia S a ďalšie. Celý zoznam nájdete na stránke predajcu. My sme púzdro otestovali na zariadeniach ASUS Padfone a Huawei Ascend P1.

Púzdro už zaujalo aj na veľtrhu v Moskve, kde Krusell SEaLABox zíslako ocenenie v kategórii športové príslušenstvo roku 2012. Cena príslušenstva je 26,36 EUR v predajni Sunnysoft.sk.

Produkty na test zapožičala spoločnosť Sunnysoft.sk.

16.8.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+