MojAndroid

LG Optimus L7 je najvyšším modelom z novej série telefónov LG Optimus L. Ponúka nový „L-kový“ dizajn, ktorý je charakteristický práve pre tieto telefóny. Za pomerne nízku cenu, ide o vybavený telefón strednej triedy, ktorý by mal uspokojiť nejedného zákazníka. Je však Optimus L7 skutočne taký ako sa zdá? Poďme si ho preklepnúť v našej recenzii.

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém, aplikácie
  4. časť: Multimédiá: prehrávanie videa, zvuk, fotoaparát
  5. časť: Konektivita, batéria, záver

Konštrukcia: inšpirovaný smartfónom LG Prada 3.0

Dizajn Optimus L7 je z veľkej časti inšpirovaný práve smartfónom LG Prada 3.0. Prednú stranu vypĺňa 4,3 palcový displej, ktorý je chránený odolným sklom Gorilla Glass. Pod ním sa nachádzajú dve kapacitné tlačidlá, späť a menu, uprostred ktorých nájdete jedno hardvérové tlačidlo. To má hneď niekoľko funkcií. Okrem toho, že dokáže prebudiť zariadenie z pohotovostného režimu, a preniesť používateľa na domovskú obrazovku, môžete jeho dlhým podržaním vyvolať aj správcu nedávno spustených aplikácií. Na prednej strane sa tiež nachádza kamera určená pre video hovory.

Boky prístroja lemuje lesklý plast, ktorý telefónu dodáva určitú dávku elegancie. Na vrchu sa už štandardne nachádza tlačidlo zapnutia a 3.5mm jack pre pripojenie slúchadiel. Ovládanie hlasitosti je umiestnené na ľavom boku a micro USB konektor nájdete v spodnej časti telefónu.

Zadný kryt Optimusu L7 je pokrytý jemnou textúrou, ktorá svojim vzhľadom pripomína Prada 3.0. V tomto prípade však nejde o tak luxusné spracovanie – vzor zadného krytu je menej výrazný a už vôbec nemôžeme hovoriť o imitácii kože, tak ako v prípade Prada telefónu. V zadnom kryte batérie výrobca tiež umiestnil otvor pre 5Mpix fotoaparát s LED bleskom, svoje logo a nižšie otvor pre reproduktor.

Po odstránení zadného krytu sa naskytne pohľad na 1700mAh batériu spolu so slotom pre SIM a pamäťovú kartu micro SD – tú vymeníte aj bez potreby vyberať batériu. Priamo v zadnom kryte môžete vidieť anténu technológie NFC.

Kvalita technického prevedenia je pri Optimuse L7 na veľmi dobrej úrovni. Už pri prvom uchopení do rúk vám však bude jasné, že nejde o žiadny luxusný model, ako v prípade LG Prada 3.0, na ktorý sa tento model veľmi podobá. Plast pôsobí lacno a občas si aj zavŕzga. Telo telefónu má rozmery 125.5 x 67 x 8.7 mm a váhu 122g. Ide teda o kompaktný telefón, ktorého nosenie vo vrecku nohavíc by nemalo predstavovať žiadny problém.

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém, aplikácie
  4. časť: Multimédiá: prehrávanie videa, zvuk, fotoaparát
  5. časť: Konektivita, batéria, záver

31.7.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+