MojAndroid

V dnešnom Android dueli sme proti sebe postavili dva tablety od výrobcov Prestigio a Yarvik. Obidve zariadenia spadajú svojou cenou a vybavením do kategórie lacnejších zariadení. Poďme si ich porovnať a zistiť, do ktorého z nich sa oplatí investovať vaše ťažko zarobené peniaze.

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Balenie a príslušenstvo, konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém, multimédiá
  4. časť: Výdrž batérie a záver

Balenie a príslušenstvo

Nebudeme porovnávať výzor balenia a radšej sa zameriame na to, čo nájdete vo vnútri. Pretigio PMP5097CPRO ponúka okrem nabíjačky kvalitné púzdro, ktoré určite oceníte pri jeho prenášaní. Pri Yarviku Zetta síce nenájdete žiadne púzdro, no poteší redukcia z microUSB na USB, pomocou ktorej môžete k tabletu pripojiť ďalšie príslušenstvo. Táto možnosť existuje aj pri tablete od Prestigia, no redukciu si musíte dokúpiť sami. Ak často cestujete, poteší pri Yarviku možnosť zapojiť na dobíjaci adaptér redukcie pre zahraničné typy zásuviek.

Hodnotenie: za víťaza v kategórii Balenie a príslušenstvo sme zvolili tablet od Prestigia, ktorý ponúka kvalitné púzdro pre ochranu zariadenia pri prenášaní.

Konštrukcia

Obidva modely tabletov disponujú kvalitnou konštrukciou vyrobenou v prevažnej miere z kovu. Rozmery aj váha sú si veľmi podobné a milimetrové rozdiely nebudeme ani brať do úvahy. Tablety sú spracované na výbornú, no Yarvik Zetta má oproti Prestigiu jednu výhodu a tou je umiestnenie slotu pre micro SD. Zatiaľ čo tablet od Prestigia ho má skrytý pod plastovou krytkou na zadnej strane, k Yarviku pripojíte pamäťovú kartu oveľa jednoduchšie – jednoduchým zasunutím do slotu umiestneného na boku.

Hodnotenie: v tejto kategórií nie je jednoznačný víťaz. Prestigio aj Yarvik vyrobili zariadenia, ktoré sa za svoje spracovanie nemusia vôbec hanbiť ani medzi drahšími modelmi. Je už len na vás, ktorý z tabletov sa vám viac zapáči.

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Balenie a príslušenstvo, konštrukcia
  2. časť: Displej, výkon a pamäť
  3. časť: Operačný systém, multimédiá
  4. časť: Výdrž batérie a záver

13.7.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+